Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Strona www - strefa klienta/formularz logowania.

Na wielu stronach fotografów znajduje się wspomniana zakładka, która przenosi do strony logowania. Czy możecie powiedzieć jaką funkcjonalność posiada taka podstrona (mnie przychodzi do głowy tylko prywatna galeria zdjęć) i czy warto ją dodawać do witryny?

Domyślnie

A to zależy chyba, co masz na stronie i jakie świadczysz usługi W większości przypadków jest tak, jak mówisz. Klient dostaje login z hasłem i ma dostęp do galerii ze swojego zlecenia. Wybiera tam np. z surówki fotki, które mu pasują, a mistrz obiektywu obrabia te wybrane.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Możesz tam dodać co ci się tylko podoba, czy warto ? Sam musisz sobie opowiedzieć na to pytanie.

Domyślnie

Czyli tak, jak myślałem. Dzięki Panowie.

Domyślnie

Witam.
    Jeśli świadczysz jakiekolwiek usługi fotograficzne to jest to chyba najszybsza i najskuteczniejsza metoda pokazania CAŁOŚCI materiału dla klienta.
    Nie zawsze można wszystko pokazac na stronie oficjalnie dostępnej dla ludzi .

Tomek

Domyślnie

Ja sobie z tym poradziłem w inny sposób. Po prostu na serwerze dodaję sobie katalog o nazwie takiej jak imiona pary młodej i potem udostępniam im link który składa się z domeny i imion dotyczących, np dla Marianny i Zenona wyglądało by to mniej więcej tak: www.mojadomena/mariannaizenon
    Może nie jest to tak eleganckie jak własne logowanie, ale dopóki nie postawię nowej strony na wordpressie z wtyczką do logowania to będę wykorzystywał to rozwiązanie. W kwestii bezpieczeństwa login vs domena to myślę, że i tak para młoda udostępni link komu chce podobnie jak hasło. Z drugiej strony nie wiem jak wygląda sytuacja z pozycjonowaniem, czy np duża ilość wejść na subdomenę wpływa na atrakcyjność mojej domeny, czy bardziej na www.mojadomena/mariannaizenon. Pozdrawiam
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoon Zobacz posta
    Ja sobie z tym poradziłem w inny sposób. Po prostu na serwerze dodaję sobie katalog o nazwie takiej jak imiona pary młodej i potem udostępniam im link który składa się z domeny i imion dotyczących, np dla Marianny i Zenona wyglądało by to mniej więcej tak: www.mojadomena/mariannaizenon
    Może nie jest to tak eleganckie jak własne logowanie, ale dopóki nie postawię nowej strony na wordpressie z wtyczką do logowania to będę wykorzystywał to rozwiązanie. W kwestii bezpieczeństwa login vs domena to myślę, że i tak para młoda udostępni link komu chce podobnie jak hasło. Z drugiej strony nie wiem jak wygląda sytuacja z pozycjonowaniem, czy np duża ilość wejść na subdomenę wpływa na atrakcyjność mojej domeny, czy bardziej na www.mojadomena/mariannaizenon. Pozdrawiam
    Przy takim rozwiązaniu też możesz dodać hasło zabezpieczające. Wystarczy ustawić hasło na katalog na FTP

Domyślnie

Haha, super Nie wiedziałem, dzięki.
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

A co ma link WWW do hasła FTP?
    Chyba raczej chodziło o zabezpieczenie katalogu WWW hasłem?
    Takie zabezpieczenie jest możliwe pod warunkiem, że serwer WWW ma tą opcję włączoną.

Domyślnie

Poczytaj o htaccess na pewno znajdziesz gotowe tutoriale jak zrobić hasło na dostęp do strony.
    W skrócie wystarczy, że w katalogu z albumem umieścisz plik .htaccess a w katalogu ze stroną .htpasswd w którym będą użytkownicy/loginy.
    Super proste i super wygodne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów