Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie w oczekiwaniu na pociąg

Witam.
    Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego zdjęcia.
    Szczególnie, jeśli chodzi o propozycje odnośnie obróbki.

Z rzeczy, które na początek chcę poprawić:
    1. na palcu jest czarna plama,
    2. cera wymaga lekkiego wygładzenia,
    3. muszę poprawić niedoskonałości skóry,

Domyślnie

Mnie trochę przeszkadza brak jakichkolwiek nawiązań do tego pociągu i zupełnie niepodróżna torebka/torba. Jakby zmienić tytuł mogłoby być w oczekiwaniu na cokolwiek.

(ale jestem laikiem, proszę mnie nie bić)

Domyślnie

bardziej interesują mnie sugestie związane z samym zdjęciem

Domyślnie

Trochę za dużo niebieskiego dookoła, jakby WB był do poprawy
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Jeżeli chcesz poznać propozycje co do obróbki - to mamy tu taki dział "W trakcie obróbki" - i tam powinieneś wrzucić tą fotkę.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Odbicie fotografa i asystenta z blendą też psują efekt.

Domyślnie

ok, ociepliłem trochę to zdjęcie i zniwelowałem niebieską poświatę. Postaram się jakoś rozmyć sylwetkę fotografa, nie będzie się tak rzucała w oczy.

Domyślnie

Wg mnie zdjęcie nie do pokazania. Przypadkowy kadr. Dużo bałaganu, zarówno na pierwszym jak i drugim planie - bok ławki, torba, buty a za butami jeszcze coś czarnego a w szybie wszystko co tylko mogło się odbić. Jakiś bałagan w prawym górnym rogu. Dużo przypadkowych linii, które tworzą ramy okien i ławka. Poucinane nogi i z tego co widzę przy tak małym zdjęciu niekorzystnie zmarszczona skóra na lewej nodze (celulit?) Nie widzę nic ciekawego w tym kadrze. Do tego tytuł z czapy. Jaki związek z oczekiwaniem na pociąg?
    Cytat Zamieszczone przez slawexsdz Zobacz posta
    Z rzeczy, które na początek chcę poprawić:
    1. na palcu jest czarna plama,
    2. cera wymaga lekkiego wygładzenia,
    3. muszę poprawić niedoskonałości skóry,
    To dlaczego tego nie zrobiłeś tylko o tym piszesz?!

A z ciekawości spytam, dlaczego pokazałeś to zdjęcie?
    Ostatnio edytowane przez Marek ; 23-09-2013 o 01:25 Powód: , .

Domyślnie

Fotka wygląda faktycznie jakby było zrobiona "od tak o", gdy ktoś czeka na pociąg/autobus/taxi.
    Teraz pytania:
    1. Czy to było ustawiane i była to część sesji
    2. Czy było to zdjęcie zrobione np. po powrocie z sesji (po za czasem sesji).

Chodzi tu o to, czy to było stylizowane? Nie wygląda mi to na obszerną stylizację czy spore przygotowanie. Nie żeby było coś w tym złego, tylko to wygląda, jakby piosenkarka zaczęła śpiewać tak z buta bez sceny i przygotowania .
    Emocje jakby na to nie patrzęć są , troszkę usunąć to o czym napisałeś, rzucić winietę i będzie fajny portret. Spróbuj zrobić różowe buty, może to coś pomoże, a torbę na szaro, może się jakoś zleje z ławką.

Mi to bardziej, reportaż uliczny/albo backstage modelki przypomina niż portret no ale.... Nie ma tragedii.
    "Nikon"

Domyślnie

Fotka nie była ustawiana, dlatego nie wiem, dlaczego torba i buty miałyby zostać ustawione w jakimś porządku
    Była zrobiona ot tak, chciałem uchwycić moment zniecierpliwienia, oczekiwania itp. Tytuł faktycznie może być mylący, chociaż na upartego w tle widać tory.
    Pokazałem zdjęcie, bo uważam za bez sens obrabianie go po kilka razy. Muszę mieć całościowy koncept i dopiero potem przysiądę i poprawię...
    Dzięki za opinie, czekam na kolejne sugestie!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów