Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Takie coś

Domyślnie Takie coś

Witam, to mój pierwszy wątek w dziale portret. Nie mam za dużego doświadczenia, więc proszę o jakieś porady. Wrzucam jedno zdjęcie w B&W(zdaję sobie sprawę, że kompresja do B&W jest kiepska, ale dzięki niej zdjęcia nabrało jakiegoś charakteru).
    1.

Domyślnie

Tło krzywe i modelka też nie w pionie
    konwersja ok ale to jedyny pozytyw tego zdjęcia ,
    ćwicz dalej bo początki są trudne

Domyślnie

Co prawda patrzę na telefonie ale jakieś dziwne proporcje formatu obrazka. To efekt planowany czy cięcie na jana?

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk 4
    Nikon D750 + Nikon D610, Sigma Art 35mm f/1.4, Sigma 70-200 f/2.8, Tokina 16-28 f/2.8, Speedlight SB-700.

Domyślnie

Oj konwersja znaczy się. Cóż za faux pas!
    irek6311, warto prostować?
    Hakus, uciąłem trochę. Zrobiłem tak, gdyż wersja z puchy była marna pod względem kompozycji. W sumie teraz też nie jest to mistrzostwo świata. Niestety. Nie lubię ucinać czegokolwiek, lecz w tym przypadku chciałem to zdjęcie jakoś wyratować.

Domyślnie

Wyprostowałem tyle, na ile moje umiejętności posługiwania ps pozwoliły. Lepiej tego nie zrobię.
    2.

Domyślnie

W aparacie masz linie kadrowania więc następnym razem postaraj się by kadr był w miarę dobry ,
    w portrecie z bliska aparat powinien być na wysokości oczu a tu jakbyś ze statywu zdjęcia robił na szybko
    ćwicz bo modelka ma potencjał może następne będą ładniejsze

Domyślnie

Nie wiem skąd przekonanie, że słaba konwersja nadaje charakter fotografii...

Czy tu jest kiepska? Akurat bym się jej nie czepiała.
    To, że obiektyw powinien być na wysokości oczu też pierwsze słyszę
    Nie podoba mi się natomiast ułożenie prawej ręki (mz lepiej albo pokazać, albo schować zupełnie) i zasłonięcie jednego oka (tak samo: albo pokazać albo zasłonić zupełnie)
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Uprawnienia umieszczania postów