Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mam ten obiektyw jestem zadowolony , brakuje tylko zoomu
    D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ponoć Sigma 17-50mm f/2.8 OS HSM nie współpracuje w pełni z D7100, poszukaj o tym informacji. Z tych dwóch jednak i tak bym ją wybrał
    @yazid

Problemy D 7100 we współpracy z Sigmą są IMHO znikome - głównie chodzi o skokowe przewijanie zdjęć na podglądzie i niewyłączanie podglądu po ustawionym w menu czasie, ale zawsze po minucie. To samo dotyczy również wyłączania wartości pomiaru ekspozycji po naciśnięciu spustu i ponownym jego zwolnieniu. Wpływa to oczywiście na nieco szybsze rozładowywanie baterii.

Kolejny mały zgrzyt to zapisywanie w exif "VR On" bez względu na faktyczne położenie przełącznika, tzn. WSZYSTKIE zdjęcia wykonane D7100 z Sigmą 17-50/f 2,8 będą miały w Exif zapisane "VR On".

Trudno nie wspomnieć o mitycznym BF/FF, ale to nie dotyczy konkretnie Sigmy, lecz wszelkich szkieł niesystemowych. Leczenie - mikrokalibracja lub wizyta w serwisie N.

MstrG i Plastek01 MSZ mają rację, warto wybrać Sigmę przed Tamronem - zwłaszcza przy jej obecnej cenie. Jakość zdjęć zdecydowanie kompensuje wyżej wzmiankowane drobne niedogodności.
    Jeżeli one Ci nie przeszkadzają i nie myślisz o przesiadce na pełną klatkę, to bierz Sigmę 17-50.
    "Będziesz Pan zadowolony"

Szczegółowe relacje i osobiste odczucia innych użytkowników S 17-50 w tym wątku
    D7100, kilka obiektywów, statyw, głowica i flash
    "Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego" - Lew Tołstoj

Domyślnie

idź do sklepu i sprawdź. Jak będzie ok to kup, jak nie to Tamron
    NIKON

Domyślnie

Mam T17-50 i pstrykałem też trochę S17-50. W Sigmie nie zauważyłem żadnych problemów z D7100 i przy obecnych cenach jednak wybrałbym S17-50. Tami nie jest zły, ale jednak budową, szybkością AF przegrywa z Sigmą.
    Kocham ludzi bez względu na kolor skóry i kraj pochodzenia.
    Dziękuję temu, kto mi da kawałek chleba.
    Nie jestem zdolny do nienawiści, umiem przebaczać i jestem tylko psem

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów