Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Nikon AW1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BaCaaa Zobacz posta
    Bardzo fajny aparacik - na narty jak znalazł !!! Wreszcie bez obaw będzie można fotki robić.
    Na narty to jednak wolę coś płaskiego, bez wystającego obiektywu.
    nic...

Domyślnie

Trochę szkoda, że obiektywy w wersji "AW1" nie są kompatybilna ze "zwykłą jedynką" . Tak jakby powstawał podsystem systemu...

Domyślnie

Pasują wszystkie obiektywy systemu 1Nikon ale pływać można tylko z AW, hmm no nieźle, nieźle.
    Czy ktoś ma już ten aparat, zdążył się przetestować, jakieś wrażenia, opinie?
    Właśnie szukam sklepu celem zakupu.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Jest u mnie w sklepie na półce co chcesz wiedzieć? Mogę sprawdzić

Domyślnie

Nie wierzę sprzedawcom (żart) to po pierwsze.
    Po drugie, o 9:40 zanabyłem w Saturn-Szczecin, przesyłka odebrana już przez kuriera.

Tak na serio to chciałbym wiedzieć, czy dla przykładu VR w obiektywach z mocowaniem klasycznym Nikona poprzez FT1 będzie działać.
    Czy warto dołożyć do obiektywu 10-100PD zamiast zwykłego VR, lepiej kręcić zoomem czy trącić klawiszem. itd. itp.

No i oczywiście nie doszukałem się jakiś konkretniejszych sampli z AW1, choć teraz to i tak musztarda po obiedzie.
    Sam sobie wysampluję w poniedziałek
    Ostatnio edytowane przez tomajk ; 31-10-2013 o 21:20

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tomek nie zdziw sie, ze pierscien zooma chodzi jakby chcial, a nie mogl. Straszny opor (pewnie dlatego, ze uszczelniony). Sprawdzilem dzisiaj 3 sztuki i w kazdej to samo

Domyślnie

Szeroki pierścień zoomu umożliwia łatwą zmianę ogniskowej nawet z założonymi rękawiczkami. - cytat ze strony producenta hehe.
    Ale to akurat mnie nie dziwi, może i dobrze, że z oporem to idzie, nie będzie się "wysuwał" jak 18-200
    Pogmerałem trochę i mam zagwozdkę odnośnie obiektywu uniwersalnego. Sprzęt z założenia miał być MAŁY i LEKKI a ten 10-100 PD-ZOOM (polecany szczególnie do filmowania) jakoś mi na mały i lekki nie wygląda.
    Standardowy 11-27 nie dość, że ma mały zakres ogniskowych to jeszcze bez VRa jest, fuj fuj.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

AW1 juz z 11-27 jest dosc ciezki (ciezszy niz wskazywalby na to jego wyglad), wiec z 10-100 bedziesz mial cos w stylu D3+600 Jezeli nie zaczna robic szkiel do tego to nie wiem kto bedzie to kupowal... Nad wode sa zwykle jedynki, a tu tez malo co sie pokazalo ze szkiel

Domyślnie

Pierwsze wrażenie BAAARDZO pozytywne.
    Od razu powiem, że kto liczy na malutki apraracik pod kurtkę na narty, to trochę będzie zawiedziony, z obiektywem 11-27,5 jest rozmiarami zbliżony do małej hybrydy. Z obiektywem 10mm będzie dużo lepiej, ale brak zooma niestety. Dość pewnie da się go trzymać w dłoni, zasługą jest matowy lakier czy wyściółka aparatu, no wiadomo, że nie będzie to D4 ale w porównaniu do P330 którego ma moja córka jest super, może to też i gabaryty, czy waga sprawiają.
    Pierścień ogniskowej chodzi z lekkim oporem, ale płynnie, zakres niestety mały. Brak stabilizacji daje się we znaki, jest już szarawo i zdjęcia poruszone, gdy w takich warunkach byle VR załatwia sprawę bez tego tamtego.
    Aparat zanurzyłem pod wodę w baseniku no i kurcze, powiem, że jest dobrze, nawet BARDZO DOBRZE.
    Rzucać dla testów aparatem nie będę niestety hehe.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów