Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Szkło do D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puszosław Zobacz posta
    Z czym to się je i jak to pasuje do tych lampek?
    Najlepiej smakuje z wyszukiwarką :]
    http://www.mitoya.pl/dyfuzory-lamp-w...udowanych.html - ja, w ramach testu, nabyłem coś takiego. Szału nie ma, ale wszystko jest lepsze niż goły flesz po oczach

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Nie no wyszukiwarka poszła w ruch przed pytaniem ale nie bardzo wiem, jak to pasuje do lampki - czy trzeba uważać żeby tego nie zgubić, no i czy niweluje chociaż część z niepożądanych efektów. Widzę że to jest raczej coś uniwersalne, a jak uniwersalne znając życie nie będzie pasować, albo leżeć tak jak powinno...

Edit:
    AAA już widzę wchodzi to to w sanki. nie było tematu

Domyślnie

Na allegro wyczytałem, że zapobiega to efektowi "czerwonych oczu".

Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Przydało by się by wypowiedział się ktoś, jak ten półśrodek działa. Ktoś kto to testował. Oczywiście nie liczę na oszałamiający efekt, ale na znaczącą poprawę jakości tegoż światła.

EDIT

zako zrobisz dla potomnych jakiś mini test?
    Ostatnio edytowane przez puszosław ; 17-09-2013 o 09:22

Domyślnie

Działanie takiego dyfuzora polega na rozproszeniu światła emitowanego przez lampę wbudowaną. Kard jest po prostu równiej oświetlony, energia światła nie skupia się punktowo, tylko jest rozpraszana, co powoduje, że nie mamy "przepalonych gęb", brzydko mówiąc Widziałem efekty zdjęciowe i uważam, że są zdecydowanie warte tych kilku pln.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Ok ok. Wiem jak to powinno działać, tylko chodziło o to czy warto pchać się takie półśrodki, czy poprostu jest to dziadostwo, i lepiej te parę złotych przeznaczyć na coś przyjemniejszego

Domyślnie

Zamówiłem te dyfuzory i sprawdzę jak to działa ale zanim to zrobię to potrzebuję obiektyw w tej cenie jak pisałem.
    Jeżeli są jeszcze jakieś inne obiektywy godne uwagi to proszę napisać.
    Jeżeli ktoś ma któryś z wymienionych to proszę o kontakt.

Domyślnie

Ja z d70s z powodzeniem korzystałem z sigmy 17-70 2.8-4.5 MACRO HSM . Zakres całkiem przyzwoity i na 17mm zawsze jest te 2.8..
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Ale budżet kolegi to 500pln. Wspomnianej Sigmy nie kupi. Powtorzę się: Nikkor 18-70.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Ale budżet kolegi to 500pln. Wspomnianej Sigmy nie kupi. Powtorzę się: Nikkor 18-70.
    Za 500zł można już chyba kupić używanego 18-105VR i nim właśnie bym się zainteresował.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów