Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Szkło do D70

Domyślnie Szkło do D70

Witam
    Chciałbym się dowiedzieć jakie szkoło byłoby odpowiednie do D70?
    Zdjęcia byłyby robione przeważnie na zewnątrz. Dokładniej rzec ujmując głównie podczas pokazów (mojej grupy rekonstrukcyjnej) ale także jakieś imprezy integracyjne na świeżym powietrzu.

Chciałbym również robić zdjęcia w pomieszczeniach (szkoła/dom/itp itd).

Mój budżet to 500 zł. Lepiej kupić jedno szkoło i lampę czy dwa osobne szkła do zdjęć na zewnątrz i do wewnątrz?

Pozdrawiam

Domyślnie

Szkło + lampa za 500? Oj, nie sądzę. Chyba że szkło powiększające, a lampka nocna... Za 350-400 można wyrwać 50/1.8D. Za resztę - dobra wódka albo dozbierać na świecidełko. W cenie 50-tki można też jakieś 70-300 upolować, ale na lampę dalej mało... Jeśli budżet nieprzekraczalny, to trudno Ci będzie.

Domyślnie

A ile trzeba by było wydać na te moje "zachcianki"?
    Przypominam budżet napięty jak u Rostockiego ;P
    Ostatnio edytowane przez zolton ; 16-09-2013 o 22:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    A ile trzeba by było wydać na te moje "zachcianki"?
    Podwoiłbym budżet...

Domyślnie

Hmmm...no to chyba jak na razie zaopatrzę się w ten obiektyw...może ktoś coś wrzuci.
    Widzę, że tam stosują jakieś oznaczenia...jak je rozszyfrować? - Jestem w tym zielony.
    W przyszłości dokupię lampę.

Domyślnie

Poczytam...dzięki

Domyślnie

Jesli bedziesz fotografowal na zewnatrz to kup Nikkora 18-70. Bardzo dobry obiektyw, ktory byl sprzedawany w zestawie z D70. Zmiescisz sie w budzecie. Na razie mozesz uzywac lampy wbudowanej. Za kilka pln dokup sobie rozpraszacz swiatla do lampy wbudowanej. I tak spokojnie mozesz sobie focic.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Pytanie - podepnę się by nie zakładać nowego wątku - jak działają przywołane przez stachumuszel rozpraszacze do lampy wbudowanej? Niestety musiałem zwrócić pożyczoną sb-600 a na nic sensownego mnie nie stać aktualnie. Taką wbudowaną błyskotką strach walić bo od razu ludzie się błyszczą, i mamy ostry cień. Dlatego zasnanowił mnie rozpraszacz do lampy wbudowanej. Z czym to się je i jak to pasuje do tych lampek?

Domyślnie

Kieruję takie samo pytanie co kolega puszosław. Co to takiego jest? Za ile to kupi?

Ok znalazłem.
    Inna nazwa tego to dyfuzor.

http://allegro.pl/dyfuzor-pop-up-do-...539080598.html
    Ostatnio edytowane przez zolton ; 17-09-2013 o 08:22

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów