Witam, wiem ze jest dużo wątków dotyczących komputerów pod zdjęcia, ale jednak wolałbym żebyście zerkneli na specyfikacje które biore pod uwagę. Komputer będzie używany głownie do obróbki w PS i Lr, z czasem zamierzam kupic go pro i składać z niego materiał. Nauczony doświadczeniem wole kupować komputer "na zapas" ponieważ jakieś 6 lat temu kupiłem laptopa ( core 2 duo 1,66 ,2gb ramu) który do dzisiaj nie sprawia wiekszych problemów ale.. w programach graficznych niedomaga tzn. klikne coś i musze czekac na efekt, a o zapisie zdjęć nie wspomne. Wracając do konfiguracji :
Obudowa : CoolerMaster Silencio 551 Mid-Tower Silent Gaming Case Black featured front USB 3, Internal sound damping.
Procesor : Intel® Core™ i7-4820K Quad-Core 3.70 GHz 10MB Intel Smart Cache LGA2011 ***Overclockable XXX***
Wentylator : Xigmatek Prime CPU Fan with 4 direct heatpipes w/ 140mm PWM fan and rubber fan clip, ultra quiet with high performance ***Overclockable XXX*
Płyta : Asus P9X79 LE Intel X79
Ram: 16GB (4x4GB) DDR3/1866mhz Quad Channel Memory Kingston HyperX Beast w/Heat Spreader
Grafika: AMD Radeon HD 7750 2GB 16X PCIe 3.0 Video Card
Zasilacz: 700W CoolerMaster G700 G-Series Bronze Gaming Power Supply, SLI / Crossfire ready
HDD: 1TB SATA-III 6.0Gb/s Cache 7200RPM Hard Drive
SDD: 240 GB Crucial M500 Series SATA III Gaming MLC Solid State Disk
DVD: 24X Double Layer Dual Format DVD±R/±RW + CD-R/RW DRIVE.
£1101.60
Czy moze troche przesadziłem ?moze lepiej zabrac procek 3770k inna płyte ram 1600 słabszy zasilacz itd? prosze was o porade. Strona z której chce zamówić to http://www.cyberpowersystem.co.uk/sy...9_CONFIGURATOR
Dzieki za pomoc
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami