Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Zakup D40...

Domyślnie

Jesli az tak bardzo przeszkadza ci brak srubokreta to moze faktycznie odpusc sobie d40. Zastanawiales sie w ogole jakie szkla bedziesz kupowal?.
    Nikon poszedl taka droga a nie inna i pewnie juz z niej nie zawroci, a co za tym idzie za jakis czas pojawia sie kolejne szkla afs w tym stalki. Niekoniecznie musza byc jakies super mega drogie w stanach nowy jeszcze cieply nikkor 55-200 VR kosztuje w przeliczeniu na nasze jakies 700zl to chyba nie jest jakas straszna cena za nowosc. U nas kosztuje prawie 2x tyle ale to juz inna historia.

A tak BTW ja tez chetnie zobaczylbym jakies sample z tego legendarnego 70-210 f/4 ciagle czytam o nim jakies ohy i ahy ale zdjec jak na lekarstwo, osobiscie uwazam ze trzeba byc chyba kaskaderem zeby zainwestowac prawie 1000zl w ponad 20 letnie szklo od analoga bez gwarancji roznica w optyce jest az tak duza?

Domyślnie

Napisał fireboy
    Podobnie jest z górnym wyświetlaczem. Każdy pisze że jego brak to minus... Hmm, może jest to wygodne, ale jeśli ktoś od samego początku będzie pracował bez niego to naturalne dla niego będzie posługiwanie się jednym (ja jakoś nie widzę różnicy w tym czy bym patrzał na jeden czy na drugi skoro oba pokazują takie same info)...

Istotną różnicą jest pobór prądu przez wyświetlacz - LCD pożera go zdecydowanie wiecej i co za tym idzie kazde wyswietlenie parametrów te parę mA zabiera ... i można przez brak prądu stracić sznasę na zyciowe zdjęcie
    Dwie "pięćdziesiątki"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DJSony Zobacz posta
    Istotną różnicą jest pobór prądu przez wyświetlacz - LCD pożera go zdecydowanie wiecej i co za tym idzie kazde wyswietlenie parametrów te parę mA zabiera ... i można przez brak prądu stracić sznasę na zyciowe zdjęcie
    To mi raczej niestraszne... Zgodnie z tym co podają 470 (wg jakiś tam standardów) to więcej niż ja zrobię na dzień... a po lekturze testu Kena Rockwella, który robił nawet ponad 1000 na ładowaniu i sam stwierdził że nie warto oszczędzać baterii jestem w tej materii spokojny... Ewentualnie kupię sobie jakiś akumulator za parę złotych na allegro... Teraz chodzą po ok 80zł ale ty dlatego, że jeszcze jest ich stosunkowo mało...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów