Witam!!!
Zastanawiam się nad kupnem tego aparatu. Dla mnie największą zaletą tego sprzętu są jego wymiary. Chciałem zapytać o tryb AUTO tej puszki w połączeniu z KITowym obiektywem (gdyż taki przez przynajmniej jakiś czas będzie do niego podpięty). Chodzi tu o to, że aparatu będzie wraz ze mną używała moja ukochana żona. Ona oczekuje od aparatu tylko tyle, że po pstryknięciu fotki chce mieć w miarę przyzwoite zdjęcie (tak też używamy teraz naszego analogowego Olympusa). Zastanawiałem się nad kupnem jakieś hybrydy na początek, w razie gdyby zapał do focenia się wypalił, ale stwierdziłem, że chyba lepiej kupić właśnie taki sprzęt - najwyżej zostanie i będzie spełniał rolę aparatu do robienia zdjęć na imprezach rodzinnych. W końcu Fuji S6500 (bo taki planowałem kupić) kosztuje ok 1300 zł więc mogę w ostateczności dołożyć te 700 na D40 z KITem(ewentualnie D40 body + N18-17). Ja osobiście jak przeglądam fora i galerie to chciałbym w chwili obecnej chyba wszystko focić
więc nie mam zbytnio sprecyzowanych oczekiwań... A Z czasem jak już będę wiedział czego chcę to puszkę mogę zmienić... Chociaż raczej nie będzie mnie stać żeby kupić sam obiektyw za 2500 np 18-200VR ( no chyba że faktycznie zwariuję na tym punkcie)
Proszę forumowiczów (najlepiej właścicieli D40) o jakieś info za i przeciw...
Z góry dzięki...
Pozdrawiam
FireBoy
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami