Mam w planie zakupić sobie kubek termiczny, przeglądając internet jest tego miliony. Czy znacie jakieś dobre firmy? A może konkretne modele? Szukam, kubka na cieple i zimne napoje, który pomieści mniej niż 0,5l, najlepiej 400, 350 ml.
Szukaj
Mam w planie zakupić sobie kubek termiczny, przeglądając internet jest tego miliony. Czy znacie jakieś dobre firmy? A może konkretne modele? Szukam, kubka na cieple i zimne napoje, który pomieści mniej niż 0,5l, najlepiej 400, 350 ml.
Polecam kubki Contigo... drogie ale trzymają ciepły napój ok 6h a zimny jeszcze dłużejew. jeszcze jest Esbit ale one miały problemy z zakrętką bo się lubiła przekręcać.
--
Thttps://forum.nikoniarze.pl/usercp.phphe only way to get rid of a temptation is to yield to it...[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
Contigo słyszałem i podobno bardzo polecaja i jeszcze fajny system picia maja, a jak z tym kubkiem Nikona? On w ogóle trzyma ciepło?
Ostatnio edytowane przez chickensnd ; 12-09-2013 o 12:53
ja nie mam kubka termicznego, bo zdecydowałem się na litrowy termos na uczelnie. Padło na Termite WARHEAD [kosztował mnie 99zł], jestem z niego zadowolony, trzyma dobrze ciepło, dobrze uszczelniony, mogę polecić firmę. i co może być jeszcze ważne ma 5 lat gwarancji.
Ja także szukam dobrego kubka termicznego, ostatnio kupiłam jakiś zwykły ale niestety nie zdał egzaminu
Kubek termiczny? Tylko i wyłącznie PRIMUS - nie widziałem niczego lepszego.
Primus jest ok- baardzo wytrzymały i długo trzymający ciepło kubek. No i wygląd ma pierwsza klasa![]()
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
Takiego primusa też mogę polecić, dostałem w prezencie, używam na plenerach. Przed wyjazdem robię w nim kawę, jadę nawet w zimny poranek w plener, a po godzinie czy dwóch w plenerze potrafię jeszcze usta sobie oparzyć kawą pijąc z niegoDo tego wygoda - kubek i termos w jednym, idealnie pasuje w miejscu na kubek w aucie, więc w zimowe objazdowe plenery zawsze jest pod ręką.
Taki nikonowski kubek 24-70 również mam, ale on po pierwsze słabo trzyma ciepło, po drugie nawet zakręcony wieczkiem przecieka. Piję z niego na okrągło, ale w domu, bo wygląda super
A propos tematu, to może spytam kogoś kto ma taki termos "nikonowski" 70-200, czy on jest szczelny i trzyma choć trochę ciepło?
Czasami oprócz kawy w kubku chciałoby się zabrać w plener herbatę w termosie, a taki 70-200 byłby jak najbardziej na miejscu, o ile spełnia swoje zadanie.
Macie doświadczenia z nim, warto kupić?
Ostatnio edytowane przez gryson ; 13-09-2013 o 12:10
FX/DX/CX/www
Skontaktuj się z nami