Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olomir Zobacz posta
    Ostrość pojęcie względne, kwestia wyostrzania, ilości detalu i jak jest rozmyte tło. Pytanie czy to są cropy i jak duże. Na pewno 4 jest za ciemna i troche mdła.Miałem na chwilę D7100 i odniosłem wrażenie, że trzeba mocniej wyostrzać niż w D300.
    Tak to są cropy, matryca duża i na to teoretycznie pozwala. Masz rację mając D300 jakoś wygodniej mi się na RAW-ach pracowało mimo, że jednak tu mam na wielu fotach ISO 1600 ana D300 miałem ISO 800 z takim efektem żeby uzyskać odpowiednio krótkie czasy.
    W D7100 również światłomierz niestety wymaga korekty ekspozycji o + 0,3 EV bo nie doświetla poprawnie zdjęć.
    Zdjęcia przy zmianie rozdzielczości słabo podostrzone przezemnie.
    Ostatnio edytowane przez raftik ; 11-09-2013 o 14:06

Domyślnie

Ostrość jest dobra jak na zdjęcia środowiskowe - to nie ,,zbliżeniówka" na patyku z jednolitym tłem Poza tym wiadomo ze zmniejszanie zdjęcia degraduje ostrość w sposób istotny tak jak zastosowana przysłona i to najlepiej widać na detalach drugiego planu. 4 noo, może ciut by mogła być jaśniejsza ale to wpłynie na spłycenie głębi i plastyki obrazu. Dla mnie jest ok
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

5. Dobra podostrzyłem delikatnie Mazurka:

6. Żurawia też podostrzyłem:

7. Cieniówka po podostrzeniu:

Może być ?
    Ostatnio edytowane przez raftik ; 11-09-2013 o 18:39

Domyślnie

Wygląda na to, że są to spore cropy (zbyt wyraźny szum na zdjęciu mazurka) i w dodatku pewnie robione z kenko 1.4. No niestety w takim przypadku trzeba się liczyć ze spadkiem ilości detalu. Telekonwerter ten nie nadaje się do robienia cropów. Podostrzanie nic tu nie da Najlepsza moim zdaniem kląskawka
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów