Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sis

Domyślnie Sis

3 zdjęcia zrobione nieco 'na szybko'.
    Jestem jeszcze początkujący w foceniu, a zwłaszcza w obróbce, proszę więc o konstruktywna krytykę

*Wiem że w drugim zdjęciu ostrość powinna być raczej na prawe oko.

1.

2.

3.

Domyślnie

Ad * - na lewym też jej nie ma
    Z ostrością generalnie nie teges. Jakieś czerwoności od linii włosów w dół (balans do poprawki). Perspektywa w 2 i 3 jakoś tak wybrana, że jako pierwszy nos ujrzałem... Ogólnie - dziewczyna fajna, zdjęcia niekoniecznie

Domyślnie

Taka ładna modelka... , a Ty ją tak "na odwal" bez przygotowania Foto 1 bardzo fajne mimo wszystko
    "Nikon"

Domyślnie

Widać pełen spontan, to na plus, jesli zdjęcia się mają znaleźć na fb lub nk. Natomiast do portretu mz. jeszcze daleko - zdjęcia leżą technicznie (nieostre), kadrowo, hm... widać że to crop, wycinek z większej całości. Jak bym już mial wybierać, to tylko 1. - za "uśmiech" oczu. cwicz dalej i się bardziej przyłóż, zaplanuj cały kadr. Modelka warta lepszych zdjęć. Powodzenia

Domyślnie

Fakt, zdjęcia nie ostre - nie wyostrzyłem po zmniejszeniu (chyba, że macie na myśli nieostrość w stylu BF/FF?)
    Joseph, Ty się nie rozochacaj, bo modelka to moja siostra i ma 14 lat!
    Ale fakt, 'sesja' trwała jakieś 2 minuty, także trudno mówić tu o przygotowaniu..
    D600 + N20/1.8 + N50/1.4 + SB600

Uprawnienia umieszczania postów