Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

nawet nie pomyslalem by zrzucac foty z aparatu tym bardziej ze w laptoku mam port na karty roznego rodzaju.
    polecam goraco ten sposob niz sie mogowac z kablami. gniazdo to dopiero mozna popsuc jak sie bedzie wpinac i wypinac kable do puszki poza tym czas i baretia jak ktos juz wspomnial.
    moje kable oryginalnie zapakowane leza bezuzytecznie.
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

A czemu czytnikiem ma być wolniej czy dłużej? Np. USB w D70 pracuje w standardzie 1.1, zaś większość czytników zewnętrznych oferuje standard USB2.0. Jeśli mamy też w komputerze interfejs USB2.0, to dopiero wtedy szybkie karty pamięci pokażą swój "pazur". Polecam.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Wolniej to może być jedynie używając czytnika na PCMCIA
    Pozdrawiam
    Adam R.

Domyślnie

Nikon D 70 jak rowniez D70s posiadaja USB 2.0 pracujace w standardie full speed czyli podobnym do USB 1.1 i z podobna szybkoscia. Jak wszyscy wiemy jest jeszcze USB 2.0 high speed i tutaj juz konkretnie zap.....
    Kwestia teraz zeby znalezc taki czytnik z USB high speed. Co patrze na allegro to albo nie pisze albo USB 2.0 fs.
    Kto ma taki szybki, przyznac sie i jaki to jest?
    >>> Pozdrawiam <<<

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja mam taki http://www.ceneo.pl/productInfo.aspx...&longDesc=true i spoko Zapiernicza że hoho Przez kabelek idzie ledwo ledwo a przez czytnik ile fabryka dała Czyli ok 10MB/s z mojej Ultry II. Więc polecam opłaca sie wydac te 30-40 plnów.

Domyślnie

Od pol roku mam czytnik Sandisk ImageMate, bo wczesniej mialem kompa tylko z USB 1.1 wiec i tak by roznicy nie robilo. Powiem jedno -- zapier... jak maly samochodzik!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Zaczynam od dziś używać czytnika. Zamontowałem sobie takie cudo do komputera w miejsce napędu FDD http://vk.pl/sklep/product_info.php?products_id=28201 . Nie musze mieć osobnej puszki przy kompie i żadnych dodatkowych kabelków.
    Nikon D70s + Tokina 12-24 + sigma 24-60 + 55-200 VR + Tamron 200-400 +N 85/1.8 + SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonmen Zobacz posta
    Zamontowałem sobie takie cudo do komputera w miejsce napędu FDD [...]
    Swoją drogą taka refleksja - mam więcej kart pamięci, niż dyskietek (pewnie większość z Was podobnie) Co za czasy...

Domyślnie

Ja 'od zawsze' uzywam czytnika (tylko swego czasu w Casio z 0,3 mpix tak sie nie dalo, bo mial tylko pamiec wewn.
    Jest szybszy, pelna kontrola nad plikami i odczytuje wiele typow kart. Na co dzien uzywam czytnika Hamy, ktory ma ta zalete ze jest przezroczysty - mozna sie dokladnie przypatrzec czy wszystkie PINy stoja w rownym rządku.
    D370s | F70 | N 35 | N 50 | N 70-200 VRII | N 18-200 VR | N 18-70 | T 55-200 | SB-x00 | SB-28 | akcesorium różnej maści

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów