Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Loch Freuchie

Domyślnie Loch Freuchie

Bardzo mały, sztuczny zbiornik wodny położony malowniczo ok. 2km od Loch Tay. Wyjazd na zdjęcia był to, poniekąd, wyścig z czasem. Zapas około 1,5h stopniał natychmiastowo z powodu korków na które napotkaliśmy. I jak zwykle bieg na miejscówkę. Ostatni raz! (Tak ciagle sobie powtarzam).

|Nikon D200|Sigma 18-50mm@40mm|ISO100|f/14|2;4;8;15;30 sek|polaryzator|

Pod przykryciem wieksze, albo tutaj >>> CLICK

Zapraszam i zachęcam do dyskusji: Co osobiście zrobił bym inaczej! (Nie to nie jest sarkazm tylko zachęta do wyrażania swojej opinii. Forum umiera... ratujmy je! To nie jest wspólrywalizacja tylko wspólna pasja!) Miłego weekendu!

Wersja poprawiona:

Ostatnio edytowane przez FHR ; 08-09-2013 o 21:11 Powód: doklejenie poprawionej wersji
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Dla mnie obrazek jest super, kolory twoje, odwazne, mocne...
    Co bym zmienil to gwiazdke, zrezygnowal bym z niej wogole albo robil na mniejszej dziurze, teraz mi sie nie podoba, ale to jest drobiazg patzrac na calosc.

Domyślnie

Moja ocena jest taka, że jest ciężko i tak aż dusznawo przez tę kolorystykę, której dużo do przesaturowania nie brakuje - reasumując jest radioaktywnie. Nawe gwiazdce się dostało, jest również zbyt agresywna. ciężka.

Sam widok jest piękny już w takim kadrze i tłem jak powyżej ale te upiększenia nie służą zdjęciu w ogóle w mojej ocenie. Przekombinowane.

Domyślnie

Kolega K. Lomax jak najbardziej ma racje. Zgadzam się w 100%.

Domyślnie

Na swoją obronę ma tyle, że to były jedne z najcieższych warunków w jakich fotografowałem. Polaryzator zrobił swoje, plus post processing, moja wina! Raz na wozie, raz pod wozem...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Ludzie nie interesujący się fotografią jeśli na wstępie nie powiedzą, że to efekt Photoshopa to będą piać z zachwytu, więc..., sukces jest. Pytanie czy taki sukces Cię satysfakcjonuje.

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy, nie do konca... obierając całość jestem usatysfakckonowany w 85%... jednak mam małe ale w stosunku do sprzętu fotografującego pod słońce... jednak to już zabytek w świecie powszechnej postępliwości technologicznej.

Domyślnie

Jak wolisz..., nie bez kozery mawia się, że to nie sprzęt czyni fotografa fotografem tylko umiejętności. A Twoje niedawne odsłony (wyłączając powyższą) tylko to potwierdzają.

Sama puszka wcale tak dużo nie daje jak niektórzy sądzą, to szkło jest kluczowe w walce pod słońce oraz unikanie filtrów.

Takie jest moje zdanie wyrobione na podstawie używania/testowania różnych body i szkieł oraz tego co ludzie tu czy gdzie indziej prezentują.

Domyślnie

no i ja się zgodzę tym razem z Kolegą Lomax'em. Troszku żeś Panie przekombinował
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Kulten dobrze gada!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów