Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Swiat jest maly, szkoda, ze tak trudno sie zgadac
    Kilka godzin po mnie pewna Irlandka ktora znam z sieci zrobila tam cudne zdjecia z droga mleczna...

Domyślnie

co do koloru wody wokół wyspy to się zgodzę - takich kolorów jak na przykład w okolicach Durdle Door to nawet na Krecie nie widziałem
    fota jak zwykle u ciebie, może tylko tytułowej latarni trochę mało i faktycznie mocny pierwszy plan

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Odrobinke wiecej dolu w LD (tam gdzie woda najblizej konca kadru) dla mnie i bedzie git malina!

Reszta mi sie podoba. No dobra - moze delikatnie przeostrzone

Domyślnie

@ maniak666 & -zahir- --- po ostatnim osunięciu się klifu w zatoce Man O'War, okoliczna woda przybrała na długo kolor seledynu, a jak zaświeciło Słońce to dopiero były barwy
    Wydaje mi się, że duża w tym zasługa skał wapiennych, z których zbudowane są klify.

Co do foty, to wole tak, niż ze Słońcem przebijającym się tuż nad horyzontem [mam nadzieję, że nie jesteś fanem "gwiazdeczek" ].
    Powiedz, z tych chmur to zdejmowałeś coś koloru, bo te szarości są bardzo fajne, tylko mi nie podchodzi okolica gdzie zaczyna się kolorowa przepychanka.
    Co do kadru to też nieco więcej dołu

Pozdrawiam! =]

Ps. Widzę tam fajny motyw na troszkę większą ogniskową...

Domyślnie

Gwiazdki pachna mi lekkim kiczem, choc nie mowie, ze nie pokaze kiedys zdjecia z gwiazdka...lubie zdjecia pod slonce, ale wole takie gdzie slonce jest owalne.
    Co do chmur to kolor prawie nie tykany, lekko zawsze trzeba, ale nie robilem tych szarosci w 90% taki kolor byl, te czerwienie od spodu chmury to tez natura, moze lekko podbita, ale na tym polega obrobka zdjec prawda.
    A dluzsza ogniskowa, coz zaluje bo dwa inne szkla lezaly w plecaku a ja czekalem kiedy sie slonce przebije przez ten fragment pod chmura, nie doczekalem sie, mam jednak blizsze zdjecia konca tego klifu z latarnia, bo pewnie o nim mowisz
    Co do koloru zdjecia to zapewniam specjalistow ktorzy widzieli kiedys na wakacjach, ze kolory oceanu moga takie byc a nawet jeszcze intensywniejsze, wszystko zalezy od swiatla i koloru dna, im glebiej tym woda ciemniejsza, tam jednak gdzie jest malo wody kolory sa niesamowite.
    Dla zainteresowanym nie obrobiony RAW wykrojony fragment w CNXie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Wiesz co walcze z ostrzeniem bo ostrze inna technika, ogolnie bardzo jestem z niej zadowolony, ja tam lubie ostro...
    Hmmm... a podzielisz się tą techniką? No chyba, że jest ściśle tajna :P

A co do zdjęcia, to za każdym razem jak patrzę na Twoje kadry to zastanawiam się kiedy ja dojdę do takiego poziomu...? SUPER!!!
    Facebook

D7200 + N35 + ściereczka + torba

Domyślnie

Momentami troszeczkę sie zlewa skraj pierwszoplanowego klifu z wodą [w miejscach wody z większym odblaskiem] , może polar by pomógł , ale ja tam sie nie znam za bardzo . Genialny ten osad pomarańczowy ale ten pierwszy plan ciut za jasny jak dla mnie . Ogólnie wyszło super. I jak kolega wyżej : to za ta nowa technika ostrzenia jakbyś mógł napisać ?
    D8O | tamron 17-50 | kit 18-55 | nikon 70-300 | B+W ND 1000

http://www.mozable.eu

Domyślnie

Byl bys trzecia osoba ktorej wysylam PM z technika ostrzenia...

Polecam technike Marca Adamusa a dokladny opis tutaj http://www.youtube.com/watch?v=-MrBH9s-a80

Mam jeszcze jedna technike ktorej ostatnio sie ucze i jest bardzo podobna do tej z filmu...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Greg ostro ok, ale nie jak Ci sie gorka swieci... wiec jakas slaba ta technika

Domyślnie

Ja tam narzekać nie mam zamiaru, biorę jak jest.
    Mnie osobiście znalezienie dobrej techniki wyostrzania doprowadza do szału
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów