Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Facebook po raz kolejny...

http://asmp.org/fb-tos#.UinPnMb0Ekd

Wczoraj wprowadzone zostały nowe zmiany odnośnie własności zdjęć udostępnionych na facebooku. Więcej w artykule.

TL;DR : Cokolwiek wrzucimy na facebooka może być przez nich użyte w celach reklamowych, za darmo

Domyślnie

To problem tych co umieszczają "cokolwiek" na FB.

Domyślnie

Przecież już o tym dawno było.
    Te zmiany zostały zapowiedziane kilka miesięcy temu.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Przecież już o tym dawno było.
    Te zmiany zostały zapowiedziane kilka miesięcy temu.
    Podobno miało być, ale tak naprawdę nikt nie wiedział co gdzie i jak. Od wczoraj jest oficjalnie - i dobrze być tego świadomym.

Ja jestem natomiast ciekaw - co się stanie jeśli ludzie usuną swoje zdjęcia. Jak wiemy w sieci nic nie ginie i facebook nadal będzie je 'posiadał', kwestia tylko czy mógłby je nadal używać?

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    To problem tych co umieszczają "cokolwiek" na FB.
    Ogromna rzesza profesjonalistów ma tam swoje profile - przecież to prawie że darmowa reklama.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plan3s Zobacz posta
    Ja jestem natomiast ciekaw - co się stanie jeśli ludzie usuną swoje zdjęcia. Jak wiemy w sieci nic nie ginie i facebook nadal będzie je 'posiadał', kwestia tylko czy mógłby je nadal używać?
    Nadal może przechowywać, ale już nie może udostępniać podmiotom trzecim. Wszystko jest w regulaminie.

Nie dajmy się zwariować, w 2012 roku użytkownicy FB umieszczali na portalu średnio 300.000.000 (tak jest, trzysta milionów) zdjęć DZIENNIE. Czy widzieliście gdziekolwiek, kiedykolwiek, żeby FB wykorzystał do czegokolwiek zdjęcie z czyjegoś profilu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plan3s Zobacz posta
    Jak usuniesz zdjęcie, to jest ono usuwane tylko z twojego profilu. Jeśli ktoś jest udostępnił na swoim, to tam ono zostaje.

Co do tego regulaminu - to zmiany tak naprawdę są nie wielkie.

Do tej pory, to te dane o których mowa, były dostępne dla zalikowanych, ale musieli sami je wygrzebywać. Teraz będą mogli po prostu zwrócić się do FB. A dostaną je tylko jeśli potwierdzą, że są im potrzebne.

Założę się, że zdecydowana większość osób korzysta z aplikacji na FB - wystarczy przeczytać co te aplikacje robią - jak jest napisane, że ma dostęp do danych, to ma do wszystkich danych i postów. Niezależnie od ustawionej prywatności.

Tak więc do tej pory wcale nie było lepiej.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Uprawnienia umieszczania postów