Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kot cmentarny

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kot cmentarny

Witajcie!

Byłem dzisiaj (a właściwie wczoraj) po raz kolejny odwiedzić opuszczony cmentarz żydowski w Gorzowie. Planowałem dobić trochę klatek, zanim poskładam całość, bo z poprzednich wypadów czegoś mi jeszcze brakowało.

No i już miałem wracać do domu, ale zatrzymałem się raz jeszcze przed bramą i strzeliłem parę dodatkowych ujęć. Pojawił się kot. Zwykły, osiedlowy. Popatrzył na mnie, a potem mnie ominął. Scena normalna w środku osiedla, dachowców tam sporo i są dość oswojone. Obok na boisku za ogrodzeniem młodzi kopali piłę. A kot przeszedł przez otwartą bramę i spokojnie podreptał na cmentarz. A ja oczywiście za nim w bezpiecznej odległości, a nuż uda się ciekawe zdjęcie zrobić.

No i uwielbiam koty.

I jak się okazało, wlazł na ruiny i inne zniszczone fragmenty i czegoś tam szukał, węszył. Ale ogólnie był spokojny na tyle, że dało się podejść na jakieś 3 metry. Wystarczyło mi

Narobiłem trochę zdjęć, idiotę z siebie też robiłem, bo jakoś musiałem go zachęcić do spojrzenia w obiektyw

Zdjęcia z kotem zupełnie nie były planowane, ale skoro już się napatoczył, to i jest. Nieco się pewnie zlewa z otoczeniem, ale ogólnie ze zdjęć jestem zadowolony

Wrzucam tutaj, bo ani to przyroda, ani krajobraz, ani też architektura.

1.

2.

3.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Kicia fajna, ale słabo widać, że cmentarna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    Kicia fajna, ale słabo widać, że cmentarna
    Musiałaby się rozebrać. Teraz półnagie kicie po cmentarzach się fotografuje ;P

Domyślnie

No tak, można się było spodziewać takiej reakcji odnośnie tematu

A tak poważnie: mało cmentarny z wyglądu, bo jednak dość zadbany. Ludzie tam dokarmiają te zwierzaki, a i one łażą sobie po ulicy, jak paniska i w sumie nie są płochliwe. Piłem colę z butelki, to się chyba ze 3 zleciały, ale niestety nic dla nich do jedzenia nie miałem.

Sam cmentarz niestety już zdrowo dobity, nagrobki połamane, napisy pozacierane. Ale ktoś tam jeszcze czyścił i widziałem wczoraj, że było grabione i śmieci pozbierane. Ale to w innym temacie jeszcze pokrótce opiszę.

Dziękuję za wizytę i komentarze
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    No tak, można się było spodziewać takiej reakcji odnośnie tematu
    Mnie chodziło o to, że mało cmentarza jest na tych zdjęciach - tzn. po gruzach nie widać, gdzie te zdjęcia były robione (gdyby nie tytuł i wyjaśnienie)
    A starych cmentarzy rzeczywiście szkoda - dobrze, że o ten, jak piszesz, ktoś jeszcze dba...

Domyślnie

A to się nie zrozumieliśmy, faktycznie

Na cmentarzu nie widać, że to cmentarz... To, co widzisz, to gruz, pozostało trochę nagrobków, parę ścian i widać na nich jakieś płaskorzeźby, napisy i gwiazdy Dawida. Jak poskładam zdjęcia z zestawu cmentarza, to oczywiście wrzucę tutaj

Z tym dbaniem to różnie, bo było jakiś czas temu uwalone to wszystko sprayem, swastykami, brudem. Był o tym artykuł kiedyś, a ja przy okazji tematu z tamtą modelką - wspominałem o tym, że to miejsce także na spędy imprezowiczów. Było poprzednio i szkło i ślady po ognisku/grillu, ale wczoraj jak byłem, to w tym miejscu czysto i żadnego papierka.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Uprawnienia umieszczania postów