Nie podejrzanie niska, a wysoka. To stara wersja bez silnika i VR, na dodatek dość kiepska optycznie. Z D5000 nie będzie działał AF
Takie obiektywy można zakupić za około 300zł.
Szukaj
Nie podejrzanie niska, a wysoka. To stara wersja bez silnika i VR, na dodatek dość kiepska optycznie. Z D5000 nie będzie działał AF
Takie obiektywy można zakupić za około 300zł.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
aha dzieki chyba skusze sie na ten nikkor 55-300mm
Najpierw się dowiedz co ona ma za obiektywy (chociaz pewnie ma tylko 18-55), a potem wytłumacz nam czym dla ciebie jest duży zoom. Bo duży zoom to może być 18-200 albo 18-105 nawet, a z drugiej strony 800 f/5.6 nie jest zoomem, a możesz nim zrobić zdjęcie pchły na koniu kilometr dalej.
nie jest to podejrzanie niska cena bo nie jest o wersja VR i nie warto jej kupić (wg mnie najlepszy stosunek jakość obrazka/cena w niedrogich tele ma właśnie 55-300 vr). Jak myślisz o kupnie używki to na pewno w dobrej cenie można też dostać Nikkora 70-300 VR , który ma kilka plusów względem 55-300 vr (aczkolwiek różnica 1000zł w nowych sztukach jak dla mnie - nie jest tego warta)..
EDIT.
nie zauważyłem kolejnych odpowiedzi...
@plan3s
Obecnie z tego co wiadomo jest to 18-55 + 30 1.8
Ostatnio edytowane przez boeing ; 08-09-2013 o 17:46
---------
Pozdarwiam,
kolekcjoner słoików
ostatnio kupilem 35mm 1.8 g nikkora i jesteesmy zadowoleni , ma jeszcze 18-55mm i teraz raczej zdecyduje sie na tego 55-300mm cena jest w sam raz , a za rok juz moze lepsze body.
Pomyśl jeszcze nad 85 f/1.8G jeśli dziewczyna lubi robić zdjęcia ludziom, którzy w danym momencie nie grają w piłkę ani ptaszkom na drzewie. Mała głębia jest bardzo efektowna i w większości przypadków ona decyduje o tym 'wow' efekcie kiedy patrzy się na właśnie zrobione zdjęcie.
ja bym kupił lampę, szkła są ok. chyba że musowo musi być kolejny obiektyw.
D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8
a moze sigme 17-50 ma swiatlo 2.8, bardzo ostra.
wybór juz padł bedzie nikkor 55-300 mm dzieki za pomocPozdrawiam
http://www.amazon.de/Nikon-AF-S-DX-N...A19OCWQVJ8Q9YL
ten bedzie wporzadku?
Skontaktuj się z nami