Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Nikon 40

Domyślnie Odp: Nikon 40

Kupiłem coś takiego: http://cgi.ebay.com/New-Battery-for-...QQcmdZViewItem

Nie jest to raczej link do tego kogoś, u którega ja kupiłem - nie mogę Ci tego konkretnego podać, bo ja osobiście konta na ebaju nie mam, paypala nie mam... więc do historii zakupów też dostępu nie mam. Znajomy "załatwił" całą transakcję za mnie, ja mu tylko pokazałem co ma kupić. Ale to co kupiłem wygląda tak jak w tym linku powyżej.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

robi75
    Gość

Witam

Posiadam nikona d40 Mam taki mały problem.Nie umiem wgrać płyty ze sterownikami a chciałbym wrzucić do archiwum na laptopie asus a6000 zdjęcia z karty sandisk extreme 3 4 gb z datami wczytują mi sie wszystkie zdjęcia a czytnik kart
    nie widzi jej więc podłączam przez usb .Miałem do tej pory canona a 510 z karta 512 i przerzucałem przez program canona a nikon przez niego nie odczytuje .
    Z góry dziękuje za pomoc (proszę nie pisać ze w necie jest tego pełno )

rozumiem ze chcesz po prostu przegrac zdjecia z pamieci aparatu (karty) na lapka tak?
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Witam. Mam D40 od ponad roku i jestem ogólnie zadowolony. Niedawno przerzuciłem sie na format NEF i powiem szczerze - odkryłem ten aparat na nowo. Jakość fotek znakomita, zniknęły tez denerwujące mnie artefakty w cieniach ( nie wiem czy to tez macie, ale u mnie czasem pojawiała sie biało-czarna kasza w głęboko niedoświetlonych obszarach fotki).
    Ostatnio jednak odczułem wady małego korpusu a co za tym idzie - małego gripa. Dokupiłem SB 600 i 18-200 VR , po zamontowaniu aparacik chce wyskoczyć z ręki. Następna lustrzanka na pewno będzie masywniejsza
    D90/D40/50mm 1.8/18-200VR

jezeli zalezy Ci na gripie to sa tez third-party gripy do d40, tak tylko dla scislosci
    pozdrawiam,
    Krzysiek

Cytat Zamieszczone przez robi75 Zobacz posta
    Witam

Posiadam nikona d40 Mam taki mały problem.Nie umiem wgrać płyty ze sterownikami a chciałbym wrzucić do archiwum na laptopie asus a6000 zdjęcia z karty sandisk extreme 3 4 gb z datami wczytują mi sie wszystkie zdjęcia a czytnik kart
    nie widzi jej więc podłączam przez usb .Miałem do tej pory canona a 510 z karta 512 i przerzucałem przez program canona a nikon przez niego nie odczytuje .
    Z góry dziękuje za pomoc (proszę nie pisać ze w necie jest tego pełno )
    Google Twoim przyjacielem: link

A co myślicie np o tym: http://allegro.pl/item372462259__f%5..._d60_wawa.html ?
    Parametry, cena, itp...
    ...php twoim przyjacielem...

Cytat Zamieszczone przez Bazyl Zobacz posta
    A co myślicie np o tym: http://allegro.pl/item372462259__f%5..._d60_wawa.html ?
    Parametry, cena, itp...
    Na 90% będzie miała takie same parametry jak bateria oryginalna czyli 1000mAh, nalepka o niczym nie świadczy. Ale za tę cenę myślę, że i tak warto.

Także szukałem i znzlazlem za ok 70 zł. chyba HAMA z gwarancją na 5 lat Firma trochę bardziej znana,cena podobna no i zawsze ta gwarancja jakby nie było.Pewnie tą wybiorę.

Czesc
    Zdjecia juz robie rok, moj D40+18-55vII+55-200VR+SB400 przebyly Atlantyk na malej zaglowce, zwiedzily podwodne rafy, spalone sloncem moczary Ameryki Poludniowej i nadal dzialaja bez wahania.

Cytat Zamieszczone przez Sylwester Zobacz posta
    Witam
    1. jak jasny jest wizjer?
    Jak slonce. D50,D70 i C350D odpadaja.

2. Jak szybko działa aparat?
    Jak blyskawica. Wlaczasz i pstrykasz. Seria okolo 3 zdjecia/sek. Do sportu moglo by byc szybciej ale na codzien ok. Przegladanie zdjec bardzo wygodne (np mozna przewijac powiekszone zdjecia i porownywac ostrosc)

3. Na ile zdjęć starcza bateria?
    Wiecej niz robie jednego dnia czyli okolo 700. Zuzycie baterii zalezy glownie od tego, jak dlugo dziala wyswietlacz. Wystarczy przegladac zdjecia bez konca i bateria sie rozladuje bez jednego zdjecia pstryknietego. Mysle, ze przy wylaczonym wyswietlaczu mozna by i z 1000 pstryknac.

4. Czy zadawalający jest poziom szumów przy iso 800 i 1600?
    Jak w kazdej lustrzance formatu DX. 800 nie ma szumow, ostrosc troche spada, 1600 pojawia sie szum, na odbitkach A4 nie widoczny.

5. Jak z jakością zdjeć ogólnie?
    Zalezy od fotografa. A serio to super. Bardzo dobre kolory, bardzo ostry obiektyw kitowy, odbitki A3 godne oprawienia w zlote ramki i wyslania do Luwru.

6. Z czym porównywaliscie swoje nikusie D40 i dlaczego akurat ten wybór?
    Rozgladalem sie za C 350D, ale to szmelc, jesli chodzi o jakosc wykonania, maly wizjer i mikro wyswietlacz. D40 mial w komplecie bardzo dobry obiektyw, dobre wykonanie i super cene.

Fotki w galeriach w linkach ponizej.

pozdro

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów