Dziękuję bardzo za info ! Jadę i mam nadzieję że mi się uda to wszystko ogarnąć. Dopytuję się bo to pierwszy raz, na dodatek jadę sam![]()
Szukaj
Dziękuję bardzo za info ! Jadę i mam nadzieję że mi się uda to wszystko ogarnąć. Dopytuję się bo to pierwszy raz, na dodatek jadę sam![]()
Moja rada dla wszystkich wybierających się do Axalp - wykupcie dodatkowe ubezpieczenie!
Nie ma jak pojechać pierwszy raz w życiu na Axalp i dowiedzieć się na miejscu, że wszystko jest odwołane! Najpierw telefon z przełęczy Simplon do Wilka (dziękuję Ci bardzo za pomoc) a później wizyta na wspaniałym lotnisku w Meiringen. To było wszystko jak bym dostał pięścią w nos. Chyba nawet wolałbym oberwać niż usłyszeć, że wymarzone i starannie zaplanowane wakacje skończą się klapą i powrotem do domu ze spuszczona głową. Cholerne chmury naszły we wtorkową noc i wszystko popsuły. Ktoś kto był tam od poniedziałku pewnie jest zadowolony chociaż z ćwiczeń jakie dane mu było oglądać. Ja mam dosłownie kilka zdjęć z samego lotniska. No nic. Mam nadzieję, że uda mi się pojechac tam w 2015. Wtedy szykuję się na cały tydzień Axalpowy.
Tak, taki zawód może boleć... ja na szczęście przyjechałem na miejsce w poniedziałek wieczorem, więc mogłem we wtorek o 9 rano zameldować się na KP... ale i tak około 14 chmury się podniosły, więc próba przed pokazem i tak była bez szału. Cóż, to są góry i pogoda jest dynamiczna. Są wnioski na rok 2015 - przyjazd na cały czas pokazów / treningów. Ryzyko pogodowe też zapewne będzie, ale ewentualna nagroda jest tego warta![]()
Taki właśnie mam zamiar a co będzie to zobaczymy dopiero za te 2 lata. Strasznie mi się podobała otwartość tego lotniska. Sama droga przez pas tez jest niezapomnianym przeżyciem, szczególnie jak czeka sie na otwarcie szlabanu. Do tego wszystkiego w tle potężny wodospad. Tylko samolotów brakowało. Przez chwilkę widziałem F-18...echhh co za pech.
Skontaktuj się z nami