Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Warszawa nocą

Domyślnie

Powiedzmy, że Lightroom nie jest mistrzem suwaczków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris013 Zobacz posta
    Niestety nie miałem statywu i zdjęcie było robione z ręki przy iso 1600, co spowodowało iż przy wywoływaniu z niebem stało się, to co się stało.
    Również masz rację, że trochę ciasno, w szczególności z dołu. Niestety nie mogłem nic z tym zrobić, bo 24mm to najszerzej, czym dysponowałem, a cofnąć nie maiłem się gdzie
    Ale wyprostować mogłeś Balans bieli też jakiś nie za bardzo bo takiej niebieskiej poświaty na całym centrum to raczej nie ma. Inaczej skadrować żeby nie uciąć iglicy patyka też. A jak nie miałeś tylko 24 mm to trzeba było zrobić 3-4 kadry w pionie i połączyć. Miał byś, całe rondo i cały patyk
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 04-09-2013 o 00:22
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Borat, czepiasz się
    No ale wyprostować by można.

Domyślnie

Balans bieli ustawiłem taki, jak wydawał mi się najbardziej korzystny, albo inaczej mówiąc, taki, który najbardziej mi się podobał. Nie zawsze fotografia musi wiernie odtwarzać rzeczywistość. Co do składania z 3-4 kadrów, pewnie można było tak zrobić, ale z ręki nie łatwo to zrobić dobrze, a nie dysponowałem statywem.

Domyślnie

A sfotografowałeś prawą część sceny w pionie ? Ten fragment wydaje mi się najciekawszy, a pion pozwolił by na zmieszczenie pałacu i ronda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    A sfotografowałeś prawą część sceny w pionie ? Ten fragment wydaje mi się najciekawszy, a pion pozwolił by na zmieszczenie pałacu i ronda.
    Wydaje mi się, że takie zdjęcie mam zrobione, ale muszę odkopać. Jak znajdę, to wrzucę tu.

Domyślnie

Nie zawsze fotografia musi wiernie odtwarzać rzeczywistość.
    Ale pół kadru świecące na niebiesko i pół na pomarańczowo wygląda raczej dziwnie

Cytat Zamieszczone przez Coitus Interraptus Zobacz posta
    Borat, czepiasz się
    Nie czepiam się tylko komentuję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Ale pół kadru świecące na niebiesko i pół na pomarańczowo wygląda raczej dziwnie
    To wynika z różnego rodzaju oświetlenia ulic. Przy kolorach, poza nasyceniem i ogólnym balansem bieli nic nie grzebałem.

Domyślnie

To wynika z różnego rodzaju oświetlenia ulic.
    Nie ma niebieskich latarni ulicznych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Nie ma niebieskich latarni ulicznych
    W ogóle nie ma czegoś takiego jak kolor. Jest tylko długość fali, na którą różne detektory różnie reagują, nie wyłączając Twojego oka :P

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów