Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sigma 70 mm

Domyślnie Sigma 70 mm

Dziś pierwszy raz wyszedłem z nowym nabytkiem, Sigmą 70 f/2.8 EX DG Macro w teren.
    W sąsiednim wątku Leśny mech dwa ostanie zdjęcia wykonałem również tym obiektywem.
    Obiektyw bardzo ostry (podobnie jak Tamron 90).
    Dzisiejsze owady:

Na koniec jeszcze trzy zdjęcia testowe z biurka, z przysłonami, kolejno f2.8, f8 i f16
    (bez obróbki i wyostrzania, jedynie zwiększona kompresja w PS, by weszły na serwer)

Uważam, że jest to bardzo solidne szkło i oprócz makro powinno nadać się również do portretu (bardzo dobra ogniskowa).
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Fajne, szczególnie 2 mi się podoba.

Domyślnie

1 super, świetnie złapana sytuacja. 2 też doskonała. 3 dobra, ale na tle pozostałych wypada blado. Troszkę przeszkadza ta linia w tle.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

wszystkie świetne, w kojeności :1,2,3 ;D
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

zdjęcia super

mam pytanie. czy do tych zdjęć używałeś tylko sigmy czy jakiś jeszcze dodatków (pierścienie, konwerter itd)???

Domyślnie

Wigi czym swiecisz ?
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

kraqsek, jeżeli dobrze pamiętam, to na pierwszym i drugim zdjęciu użyte były pierścienie pośrednie.
    Niedzwiedz, doświetlam prostym dyfuzorem własnej roboty zakładanym na SB-800
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

opryszek oparty o płot bije na głowę całą resztę

Domyślnie

i 1, i 2.
    w drugim troche inny kadr, ale rozumiem, że czas naglił, bo mrówka by uciekła i tyle po zdjęciu. xD
    galeria: deviantowa

poza tym:

Domyślnie

Bardzo ładne 1 i 2

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Uprawnienia umieszczania postów