Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Warta z mostu...

... w Międzychodzie, w samo południe.
    Fujifilm X10 + filtr polaryzacyjny.

1.

2.

3.

Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

chyba nie najlepszą porę dnia wybrałeś
    trójka najnaturalniej wypada, jakbyś się jeszcze zdecydował pozbyć cienia w LD (i tego kawałka schodów przy okazji) to mogłoby się okazać, że to całkiem przyzwoity obrazek
    pierwsze dwa, zbyt mocne dla mnie - zwłaszcza kontrast i nasycenie przez co brakuje "oddechu" i "płaskie" się zrobiły mam wrażenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -zahir- Zobacz posta
    chyba nie najlepszą porę dnia wybrałeś
    Pora dnia taka a nie inna - bo to był główny powód znalezienia się na moście gdzieś tam w Wielkopolsce:

Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Dla takiego powodu sam bym tam pojechał. Masz go w zbliżeniu? Piękny!!!!

Domyślnie

Rzeczywiście maszyna wydaje się być ciekawsza od kadrów powyżej, którym brakuje tego czegoś. I nieważne czym te zdjęcia były zrobione, kadry są dość przypadkowe.

Domyślnie

a mnie się podoba, choć bardziej mnie ciekawi jakiego to polara masz do swojego fuji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    bardziej mnie ciekawi jakiego to polara masz do swojego fuji?
    Używam filtra Nisi CPL 40,5 mm, zakupionego na znanym portalu aukcyjnym.
    Filtr sprawuje się dobrze - jak widać na załączonych wyżej obrazkach.

Jedyne na co radzę uważać - to fakt, że ponoć Fuji zmieniało rozmiar gwintu obiektywowego we wcześniejszych i późniejszych pod względem daty produkcji egzemplarzach X10. Podobno do wcześniejszych pasuje 40 mm a do późniejszych 40,5 mm, czy jakoś tak.
    Ostatnio edytowane przez dominikpl72 ; 04-09-2013 o 17:03
    Dominik
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów