Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie wlasne portfolio

przymierzam sie do zrobienia swojego portfolio w formie drukowanej
    i narazie jedyne co przychodzi mi do glowy to cos w stylu fotoksiazki...
    ma ktos moze jakies inne ciekawsze i moze troche tansze pomsly???
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Czy tansze nie wiem ale raczej niekoniecznie w tej formie. Postaraj sie o profesjonalna teczke z dyzymi formatami zdjec. Usztywniona okladka, przekladki miedzy foliami itd. Zupelnie inne wrazenie. Ksiazka dobra jest dla Panstwa mlodych, choc widzialem juz pieknie wykonane i robiace duze wrazenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Czy tansze nie wiem ale raczej niekoniecznie w tej formie. Postaraj sie o profesjonalna teczke z dyzymi formatami zdjec. Usztywniona okladka, przekladki miedzy foliami itd. Zupelnie inne wrazenie. Ksiazka dobra jest dla Panstwa mlodych, choc widzialem juz pieknie wykonane i robiace duze wrazenie
    sorry za moje kolejne lamerskie pytanie, ale co to są przekładki?!

sailor
    Gość

Domyślnie

strona z kalki technicznej na przyklad
    czyli cos na co nie wklejasz foty a co sluzy do ochrony i ladnego wygladania.
    ja wlasnie modyfikuje swoje folio .. ciezka sprawa .. zwlaszcza jesli chodzi o koszty
    ictus - opcji jest kilka - pierwsza to wydruk poszczegolnych plansz w drukarni (dobra drukarnia cyforwa zrobic ci to ladnie i przyzwoicie cenowo) i potem oprawienie tego np w skore
    druga opcja bardziej mobilna - ksiazka z wypinanymi kartami ktor emozesz wymianiac/dokladac w miare tworzenia folio
    trzecia - teczka proponowana przez admina. bardzo fajna rzecz.
    ...
    opcji typu chamski segregator i foty w koszulkach foliowych nawet ci przez szacunek nie proponuje
    co do formatu - polecam a4, 15x21 troche maly jest, a wiekszy troche mniej wygodny - choc pieknie wyglada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    strona z kalki technicznej na przyklad
    dzieki, domyślałem się że o to może chodzić. Wolałem mieć jednak pewność

Domyślnie

no wlasnie moglibyscie zobrazowac ta teczke???
    a moze ktos ma swoje Pf i moglby zaprezentowac jak mniej wiecej wyglada
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Piotrze (a może raczej - Piotrowie, bo Sailor też może odpowie) - masz jakąś konkretną teczkę na myśli? Podpowiedz coś, proszę.
    Krzysztof Paszkiewicz

Rycerz
    Gość

Domyślnie

macie jeszcze jakieś fajne sprawdzone pomysły na wykonanie takiego portfolio? miejsca gdzie można kupic takie teczki, itp. ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wronap Zobacz posta
    A czym wklejacie zdjęcia do albumów ? I co robicie żeby wszytskie zdjęcia były prosto... ? bo mnie trafia jak mam wkleić 100 zdjęć 15x21
    Ja sobie robię kartonowy szablon do danego albumu. Gotowy w 15 minut, a później fotoprzylepce kleją się jak burza

Szukam od dłuższego czasu czegoś podobnego w PL... i znaleźć nie mogę. Widział ktoś coś podobnego?
    http://www.rexart.com/case_envy_arse...anslucent.html
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-03-2009 o 13:21 Powód: łączenie wielokrotnego wpisu

Domyślnie

A ja mam zwykły segregator a w nim 'folijki' ale nie te popularne karbowane, tylko gładkie. W folijkach jest czarny karton a na nim zdjęcie. Zdjęcie na środku, od spodu przymocowane jest odrobiną cienkiej taśmy dwustronnej. Jest to lepsze rozwiązanie niż przyklejane narożniki, gdyż zdjęcie nie wypada przy zgięciu kartki. Zależnie od klienta, dobieram sobie zawartość i kolejność kartek w portfolio. Przyznam szczerze, że kiedyś myślałem, że muszę mieć eleganckie portfolio, ale ludzie z branży reklamowej czy z firm chcą oglądać zdjęcia a nie podniecają się segregatorem. Oczywiście wyjątek stanowią pary młode, rodziny i modelki. Te grupy robią WOW inieważne co masz w środku, byleby album wyglądał wykwintnie.

Ale może kiedyś się skuszę i zrobię sobie ładny segregator.

Uprawnienia umieszczania postów