1.
Proszę o opinie.
Szukaj
1.
Proszę o opinie.
Ostatnio edytowane przez bognik ; 30-08-2013 o 19:42 Powód: Numeracja zdjęć
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
To tak nie działa, że jest jakiś pomysł na kadr i od razu będzie dobrze. Muszą się spotkać najlepiej wszystkie składowe do kupy. Pozowanie, stylizacja, klimat miejsca, światło, obróbka. Tu i na innych ostatnich zdjęciach widać, że szukasz i dobrze. Niektórzy w ogóle nie zaczynają. Tylko to co tu jest efektem, powinno być punktem początkowym do dalszych rozważań. Dlaczego taki kadr, co w nim ulepszyć, do czego nawiązać i jak, itd. Co w głowie się pojawiło. Jak to wykorzystać w przyszłości. Jakie miejsce byłoby idealne.
A samo zdjęcie... no bez szału - powiedzmy tak.![]()
Witam.
Podoba mi się pomysł, podobają mi się Twoje poszukiwania. W większości zgadzam się z mOSAd-em, więc nie będę powtarzał tego co On napisał. Moim zdaniem musisz zwracać większą uwagę na detale, bo fotografia już taka jest, w swej naturze niedoskonała, ulotna, ale detale potrafią przeciętna fotę przekształcić w arcydzieło.
Tu konkretnie nie pasuje mi stylizacja Isi - jeśli graffiti to wolałbym jakąś tam hip-hopową, albo na zasadzie kontrastu ( ocierającego się o kicz - coś co w fotach uwielbiam), wręcz jakaś zwiewna, romantyczna. A to co Isia ma na sobie kompletnie nie ukazuje Jej kobiecości... Dodatkowo, ta rama jest jedną czarną dziurą, gdyby tam w tym wnętrzu było jakieś ciekawe światło pełniące rolę kontry fota by zyskała. Może wręcz trzeba było dać tam lampę do środka, jeśli światła zastanego tam nie było. Oświetlenie pierwszego planu dla mnie zbyt płasko i nijako. I zupełny drobiazg - prawa dłoń ginie w cieniu i jej ułożenie powoduje, że wygląda niekorzystnie. No ale ja mam świra na punkcie dłoni, więc może to tylko mi przeszkadza.
Reasumując, ten pomysł cały czas przed Tobą, spróbuj go jeszcze raz wykorzystać. Sorry, Piotrek, ale tak ja widzę tą fotę, z tym że istnieje ryzyko, że jeśli będziesz słuchał mego marudzenia, to będziesz robił gnioty, których nikt nawet nie skomentuje... Dawaj następne z tego miejsca.
Pozdrawiam serdecznie, QuadMan.
Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....
Nic dodać nic ująć - bardzo cenne wskazówki!
To, że Isi nie przekonałem do innego ubioru pokazuje jaki mam wpływ na córęAle ta czarna bezdenna studnia za jej plecami to faktycznie jakaś masakra. Co do dłoni... No cóż, próbujemy.
Na zmianę ubioru (kolejne zdjęcia) raczej nie liczcie (to w następnej sesji w której już nie Isia będzie "pozowała"); dajcie chwilę to coś tam jeszcze podłubię...
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Skontaktuj się z nami