Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: co sądzicie?

Oszczędny w słowach Awatar arczi2804
    Miasto
    Garwolin, Warszawa

Domyślnie co sądzicie?

Co sądzicie na temat tych zdjęć?

Pytam pod kątem użycia rybiego oka w reportażu ślubnym?
    Wysłucham chętnie rad co do samej post produkcji.
    Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana

Pozdrawiam

Domyślnie

Rybie oko ok, ale nie do całego reportażu. Można umieścić kilka zdjęć wykonanych takim szkłem, ale jeśli masz 50% zdjęć wykonanym tym obiektywem...

Co do samych zdjęć, balans bieli do poprawy, strasznie żółto, szaro i ponuro. Rozumiem jednak, że to zdjęcia prosto z body?
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Miasto
    Garwolin, Warszawa

Domyślnie

Większość zdjęć z tego reportażu wykonałem T 28-75/2,8. Te przedstawione tu to prawie wszystkie z FISHa . Te foty już są po obróbce, i faktycznie były żółte, więc go odjąłem. Widocznie za mało, albo mam taki monitor. Wg histogramu było OK (albo ja się nie znam). Co do kolorów to lubię zdjęcia stonowane.

Domyślnie

Bo ja wiem czy żółte...? Ogólnie bure Może nie było zdecydowanego światła, może Ty tak stonowałeś. Ogólnie nieprzyjemne wrażenie.
    Co do fisza - za Kamilem; można kilka wtrącić jako ciekawostkę.

Domyślnie

To są zdjęcia obrobione? żartujesz?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

wyglądają jak golasy jpgowe prosto z puszki, i do tego każde leci w lewo, nie powiesz nam że monitor też Ci krzywo stoi na biurku
    sporo gratów

Miasto
    Garwolin, Warszawa

Domyślnie

Masz rację PIOM, są lekko pochylone. Dziękuję za wszelkie uwagi. Postaram się na przyszłość robić lepsze foty, o obróbce nie wspomnę

Domyślnie

Kolory padaka, WB zwalony, kadry do kosza jeszcze z poziomu aparatu - totalnie nieprzemyślane i krzywe, zaszumienie na garniturze.

Jeśli chciałeś się pokazać z jakiejś dobrej strony, to trzeba było z fisha dać tylko 1 zdjęcie jako uzupełnienie miedzy "prostymi"
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Miasto
    Garwolin, Warszawa

Domyślnie

Szumy są, bo ISO 1600 na DX. Nie wiem o co Ci CORONER chodzi odnośnie kadrów? Chętnie wysłucham Twoich porad.

Domyślnie

Musisz troszkę popracować nad obróbką, najlepiej jakbyś pokombinował autorską obróbkę na lightroomie, czy coś w ten deseń. Kolory i nasycenia nie zachęcają do oglądania.
    Pierwsze ewidentnie leci w lewo. No i jak warunki są ciężkie, to używaj lampy, a nie takiego ziarna na dxie.
    Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez rul3z ; 01-09-2013 o 10:22

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów