Szukaj
Kiedyś na pewno
Ja staram sie nie robic zdjec na zoltym tle. Jakos jest to trudne dla mnie.
Tu nie chodzi o to, że na żółtym tle jest źle, ale o to, że gdy od żółtych ścian odbije się światło to cała twarz też staje się żółta i trudno to później naprawić. Też nie lubię fotografować przy żółtych ścianach
1 - dobra fotka, ale staraj się, aby dłonie nigdy nie były zwinięte w pięść i jak się da to palce lekko rozstawione i mama, aby miała minkę szczęśliwej
2,3 wyraźny BF -> zatem nie trafione
3 - nie wal tak z bliska dziecku po oczach lampą !!!
Portrety rób na największej ogniskowej jak masz taką możliwość => no jak już przypaliłeś to trzeba było się odsunąć.
Podsumowując: 1 przemyślana, 2 i 3 to takie jak ja to mówię "przypadkowe wciśnięcie spustu" od tak o. Jeśli chcesz robić dobre zdjęcia, to nie pstrykaj na pałę i przygotuj się do tego, wybierz tło, weź gdzieś w plener, zadbaj o nastrój ....
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 29-08-2013 o 08:11
"Nikon"
Dla mnie jedynka ma potenciał, trochę zabawy suwakami i będzie super fajna fotka do albumu.
Dwa pozostałe nie trafione z ostrością i jak wyżej napisane dość przypadkowe, nie zaplanowane.
Pozdrawiam
-----------------
D90 + D7200 | NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR | N35mm f/1.8G ED | N50mm f/1.8D | SB-700
Nie wiem czy chciałeś pokazać naturalna urodę tej kobiety na pierwszym zdjęciu, bo jeśli tak to spoko. Ja na pewno wyretuszowałbym te czerwone punkty na brodzie i czole. 2 i 3 nieostre.
Skontaktuj się z nami