Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Początki 2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Niepołomice

Domyślnie Początki 2

Drugie podejście.
    Może będzie chociaż troszkę lepiej.
    1
    2
    3
    D7000+MB-D11 / D300+MB-D10 / N17-55 2,8 / N35 1,8 / N50 1,8D / S70-200 2,8 / SB910

La
    Gość

Domyślnie

Kiedyś na pewno
    Ja staram sie nie robic zdjec na zoltym tle. Jakos jest to trudne dla mnie.

Domyślnie

Tu nie chodzi o to, że na żółtym tle jest źle, ale o to, że gdy od żółtych ścian odbije się światło to cała twarz też staje się żółta i trudno to później naprawić. Też nie lubię fotografować przy żółtych ścianach

Domyślnie

1 - dobra fotka, ale staraj się, aby dłonie nigdy nie były zwinięte w pięść i jak się da to palce lekko rozstawione i mama, aby miała minkę szczęśliwej
    2,3 wyraźny BF -> zatem nie trafione
    3 - nie wal tak z bliska dziecku po oczach lampą !!!

Portrety rób na największej ogniskowej jak masz taką możliwość => no jak już przypaliłeś to trzeba było się odsunąć.

Podsumowując: 1 przemyślana, 2 i 3 to takie jak ja to mówię "przypadkowe wciśnięcie spustu" od tak o. Jeśli chcesz robić dobre zdjęcia, to nie pstrykaj na pałę i przygotuj się do tego, wybierz tło, weź gdzieś w plener, zadbaj o nastrój ....
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 29-08-2013 o 08:11
    "Nikon"

Domyślnie

Dla mnie jedynka ma potenciał, trochę zabawy suwakami i będzie super fajna fotka do albumu.
    Dwa pozostałe nie trafione z ostrością i jak wyżej napisane dość przypadkowe, nie zaplanowane.
    Pozdrawiam
    -----------------
    D90 + D7200 | NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR | N35mm f/1.8G ED | N50mm f/1.8D | SB-700

Oszczędny w słowach Awatar arczi2804
    Miasto
    Garwolin, Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy chciałeś pokazać naturalna urodę tej kobiety na pierwszym zdjęciu, bo jeśli tak to spoko. Ja na pewno wyretuszowałbym te czerwone punkty na brodzie i czole. 2 i 3 nieostre.

Uprawnienia umieszczania postów