Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Laptop.. Fuj ;P
    Matryca zazwyczaj do bani i do zdjęć się nie nadaje. Żeby był tak samo szybki jak desktopowy i7, musi kosztować praktycznie 2x więcej, nie ma możliwości OC, wmontowania większej ilości dysków, zazwyczaj mniejsza całkowita więlkość RAM, etc.
    Za to wszystko, dostaje się mobilność.
    Moim zdaniem - jeżeli ma to być sprzęt stosunkowo tani + monitor i mobilność nie jest najważniejszą cechą, to stacjonarny będzie się bardziej opłacał.
    Ten i7 w laptopie dostaje ostro w tyłek od i7-4770K. Jak mocno - można popatrzeć po benchmarkach
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Oczywiście że się nada, tylko pytanie, czy nie można wydać lepiej kasy, zamiast 4K na laptopa z procesorem wolniejszym w większości zastosowań od i5-3570k, mniejszym maxymalnym RAMem i średnią matrycą 17'3
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurtz, nie każdego stać na laptopa za naście tysięcy, który ma wszystko w jednym, więc jeśli Kolega chce być mobilny, to potrzebny jest kompromis.

Oczywiście, że lepszy byłby ThinkPad z górnej półki, który ma procesor na poziomie desktopowych, ale ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla tego ja nie doradzam laptopa, tylko sugeruję przemyślenie na ile ważna jest mobilność
    Sam zrezygnowałem z mocnego laptopa, właśnie ze względu na wagę i problematyczność z samą mobilnością. Mam małego, dość słabego X220T i nie narzekam
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No wiesz, ja korzystam z silnych ThinkPadów, ale w domu i tak stoi w pracowni serwer.

Tylko, że to w sumie tanie nie jest, ale coś za coś.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Pod koniec tygodnia będę miał okazję wypróbować najnowszego LR i PS na tej konfiguracji: http://www.x-kom.pl/p/120198-noteboo...d-rw-win8.html

Opiszę jak to lata przy w/w konfiguracji.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

ja też zdecydowanie polecam taką kwotę wydać na desktopa a nie notka. Notek tylko jeśli mobilność jest priorytetem.
    Pliki z d800 są "dość" wymagające, dlatego warto im dać maksymalne zasoby na jakie nas stać.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Dodam że warto spróbować postawić 64bit na posiadanym kodzie

oraz

Nie polecam x-kom, dość często kupuję w saturionach, morelach, agitach, prolajnach itd. Z x-kom mam najgorsze wspomnienia.

Domyślnie

Do PS'a, a przede wszystkim do Lr, najważniejsze są trzy rzeczy: dyski, dyski i dyski. Oczywiście najlepiej SSD.
    Pod W7 8-ka ramu wystarczy nawet do składania panoram, a i5'ka też wystarczy. Przydałaby się jeszcze karta z Open GL, bo w PS bardzo fajnie działa akceleracja chociażby przy przewijaniu.
    Obecnie: Fuji
    Dawniej: D800, D700, Fuji S5 Pro, Contax 139Q, Yashica FX-D, D200, D70, F90x, F80, F801s, Zenit TTL

Domyślnie

Przepraszam, że się wcinam ale mam pytanko Taki ThinkPad T530 sie nada jeśli amatorsko zaczynam przygodę z obróbką zdjęć? Jak mi się spodoba to w przyszłości podłącze do niego zew. monitor i powinno być jeszcze lepiej?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów