Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 87
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nawet jeśli tak, to warto chociaż pożyczyć sobie od kogoś płytkę z wersją 64 bitową i zainstalować na próbę, nawet na oddzielnej partycji.

A w razie zadowalających wyników po prostu kupić w7 w tej wersji, co i tak wypadnie taniej, niż zakup nowego sprzętu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Na pewno wypadnie taniej, ale jest to nieporównywalna zmiana z wymianą komputera na lepszy, z ponad 2x szybszymi rdzeniami i masą nowych możliwości. 1GB RAM to dość drobny upgrade.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie jeden GB, tylko dla PSa jakieś 1,5GB, a to trochę zmienia.

Nie wiem jak to PS robi, ale potrafi wykorzystywać, nawet na takich systemach, jak vista, w7, w8, znacznie więcej RAM-u, niż inne programy.

ps.
    Można i na systemie 32 bitowym wykorzystać na jeden program więcej, niż 2GB (/PAE), ale to sztuczki, więc lepiej skorzystać z 64 bitowej wersji systemu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Przy 4GB RAM, nie jest to taka gigantyczna różnica. dla PSa będzie to max 1.5GB, zakładając, że nie ma zbyt wiele innych programów, usług, etc
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Chciałbym dodać, że SZCZEGÓLNIE zależy mi na bezproblemowej pracy na Lightroomie by wreszcie w pełni z niego korzystać. Własnie staram się znaleźć jakiegoś laptopa z bardzo dobrym prockiem i5 lub i7 i co najtrudniejsze do znalezienia z wysoką rozdzielczością matrycy. Z tego co mi napisano na PW na porządnym laptopie spokojnie mogę podłączać zewnętrzny monitor 24". To było by dobre rozwiązanie gdyż podjąłem dodatkową pracę i często jestem w terenie.

PS. Johanan - dziękuję za linki.
    Panerai vel Eliot Capone

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na porządnym laptopie?

Praktycznie do każdego laptopa da się podpiąć dobry monitor (problem, gdy dysponuje tylko złączem D-SUB).

ps. Widzę, że mentalnie już wydałeś pieniądze na nowy sprzęt.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Na porządnym laptopie?

Praktycznie do każdego laptopa da się podpiąć dobry monitor (problem, gdy dysponuje tylko złączem D-SUB).

ps. Widzę, że mentalnie już wydałeś pieniądze na nowy sprzęt.
    Na forum poznałem twierdzenie, że często sami już wybraliśmy daną rzecz, a tutaj tylko szukamy potwierdzenia dla naszego wyboru. Ten przypadek mnie nie dotyczy. Mam chwilę czasu /nie mam gorącej głowy/ ale zdaję sobie sprawę, że zakup jest kwestią maksymalnie 1 miesiąca. Znalazłem dodatkowe źródełko pieniędzy więc być może mogę pozwolić sobie na więcej.

PS. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/laptop-hp-envy-dv7...521826001.html

zaraz poszukam tego samego modelu z I5. Wygląda (specyfikacja) całkiem zacnie.
    Panerai vel Eliot Capone

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Brrr, tylko nie HP, to już lepiej to: http://www.x-kom.pl/p/123266-noteboo...-1000-fhd.html , zresztą od tego samego sprzedawcy.

ps. Do tej konfiguracji dodałbym tylko RAM-u do 16GB i zamienił HDD na SSD.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Brrr, tylko nie HP, to już lepiej to: http://www.x-kom.pl/p/123266-noteboo...-1000-fhd.html , zresztą od tego samego sprzedawcy.

ps. Do tej konfiguracji dodałbym tylko RAM-u do 16GB i zamienił HDD na SSD.
    Znalazłem taki: http://www.x-kom.pl/p/124738-noteboo...1000-fhd.html#

Rozumiem, że przy tej konfiguracji najnowszy LR będzie śmigał bez zadyszki ? Wystarczy tych poszukiwań. Pomyślę ale i chętnie poczytam Wasze opinie ... może zwyczajnie wystarczy coś słabszego. Dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 16-09-2013 o 23:24
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów