Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: *

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Ledwo udało Ci się trafić kadrem, musiałeś być nieźle nawalony :P

Domyślnie

A po kiego zostawiłeś tyle wolnego miejsca w kadrze spychając obiekt do prawej strony i dodatkowo tnąc całość na łokciu?????? Wychodzi na to, że jednolite tło ważniejsze niż kobieta z dzieckiem ono nic nie wnosi..

Moim zdaniem byłoby chyba lepiej, gdybyś ujął to w pionie, a tak mamy szary prostokąt w kolorze szarym, w którym zawadzają sylwetki dwóch osób....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coitus Interraptus Zobacz posta
    musiałeś być
    Ta, jasne

Ta wolna przestrzeń miała być pewnego rodzaju alegorią do otaczającej nas rzeczywistości: z lewej szarość, czyli przyszłość dziecka, z prawej matka tuląca dziecię w ramionach zapewniających - jeszcze - bezpieczeństwo i spokój... Zauważcie jak dziecko układa rączkę przy buzi (z iluś tam zdjęć tylko na tym jednym tak ją trzyma). Fakt, spieprzyłem cięcie i kąt pod którym robiłem fotę bo ramię wyszło naienaturalnie duże.

Co do kadru: już mam trochę dość mocno kadrowanych do pionu ujęć portretowych (choc jest to ogólnie przyjeta i prawidłowa zasada).

pgaik, dzięki; zamieszczając zdjęcie związane ze snem (nie mi oceniać bo to już fotografia wysokich lotów a ja jestem za cienki w uszach) widzę, że potrafisz zrozumieć niejednoznaczne przesłanie za pomocą obrazu.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 26-08-2013 o 10:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Ta wolna przestrzeń miała być pewnego rodzaju alegorią do otaczającej nas rzeczywistości: z lewej szarość, czyli przyszłość dziecka, z prawej matka tuląca dziecię w ramionach zapewniających - jeszcze - bezpieczeństwo i spokój... Zauważcie jak dziecko układa rączkę przy buzi (z iluś tam zdjęć tylko na tym jednym tak ją trzyma).
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

[...]
    Ta wolna przestrzeń miała być pewnego rodzaju alegorią do otaczającej nas rzeczywistości: z lewej szarość, czyli przyszłość dziecka, z prawej matka tuląca dziecię w ramionach zapewniających - jeszcze - bezpieczeństwo i spokój... [...]
    nie myślałeś żeby to foto odbić poziomo ? w naszej kulturze czas (tekst/treść) płynie raczej od lewej do prawej
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Ta, jasne

Ta wolna przestrzeń miała być pewnego rodzaju alegorią do otaczającej nas rzeczywistości: z lewej szarość, czyli przyszłość dziecka, z prawej matka tuląca dziecię w ramionach zapewniających - jeszcze - bezpieczeństwo i spokój... Zauważcie jak dziecko układa rączkę przy buzi (z iluś tam zdjęć tylko na tym jednym tak ją trzyma). Fakt, spieprzyłem cięcie i kąt pod którym robiłem fotę bo ramię wyszło naienaturalnie duże.
    ??? Nie ma szans zeby doszukac sie w tej fotografi tego o czym piszesz. Z calym szacunkiem ale nie ma ona DLA MNIE zadnej wartosci artystycznej.
    Mysle, ze najpierw zrobiles to zdjecie a pozniej dorobiles sobie do niego ideologie. Szczegol, o ktorym wspomnial przem426 potwierdza to w 100%.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Matteo ; 26-08-2013 o 15:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    Z calym szacunkiem ale nie ma ona DLA MNIE zadnej wartosci artystycznej.
    Mam identyczne odczucia oglądając to zdjęcie...
    Nikon

Domyślnie

a mi tam się podoba. No napewno nie jest idealnie (, ale lepiej niż by miało być w pionie

Ja bym bodał jakiś zamykający element np
    https://copy.com/bp2MhOv1OkrIBIQO
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 26-08-2013 o 10:58
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Ideologię dorobiłem podczas kadrowania w kompie, nie na etapie robienia zdjęcia

A że czytamy od lewej do prawej, hm... A więc: czas płynie i natrafia na dziecko! To dziecko jest w ramionach...

No dobra, idę porobić fotki psiakom

Ale dzięki za odwiedziny (przynajmniej już ktoś ogląda moje "prace").

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów