Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie D800 opcja panoramy

Witam
    Podejrzewam ze mam bardzo glupie pytanie, przejrzalem cala instrucke od a-z i nie moge znalezc funkcji panoramy w D800, czy ktos mi moze poprostu powiedziec gdzie tego szukac, google i forum przez ostatnio 2 przeszukalem cale i juz mam dosc szukania
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ta funkcja nazywa się photoshop, albo ptgui, albo coś tym stylu

Domyślnie

rowerpl Kto ci doradził zakup D800 ?
    D700 | D200 | D80 | F80 | N14-24 f/2.8 | N24-70 f/2.8 | N70-200 f/2.8 VR I | N50 f/1.8 D | T 17-50 f/2.8 | Sigma ART 35 f/1.4 | 2x SB-800 | Metz 36 C2 | kilka szkieł m42 PAST: D300 | D50
    FOTO KONCERTOWE

Domyślnie

Pewnie ktoś kto nie zbadał jego potrzeb-nie spytał co jest najważniejsze. Chociaż swoją drogą jak zrobi panoramę przy tej matrycy będzie mógł wytapetowac sobie nią cale ściany )
    Wracając do pytania - z tego co wiem D800 nie posiada trybu automatycznej panoramy- dlatego nie możesz go znaleźć. Za to świetne efekty osiągniesz używając oprogramownie które wymienili koledzy + może warto korzystać z dobrego statywu jeśli zależy Ci hmm.. na jakości
    FX+DX S10-20mm4-5.6 + N24-70mm2.8D + N50,85mm 1.8D + N80-200mm2.8D + SB900

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz, wyjasnilo to dlaczego nie moglem znalezc tego trybu, poprostu gdzies przeczytalem na ten temat ale to juz nie wazne, dziekuje za odpowiedz jeszcze raz
    Mozna zamknac watek

Domyślnie

w D800 prawie każde zdjęcie w plenerze to panorama (36mln pix). Za to nie ma filtrów artystycznych i filtrów tematycznych i brak jest wbudowanego trybu macro. Trzeba posiłkować się odpowiednim obiektywem. Za to można zrobić wiele ciekawych zdjęć, których innym aparatem by się nie zrobiło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrampuk Zobacz posta
    w D800 prawie każde zdjęcie w plenerze to panorama (36mln pix). Za to nie ma filtrów artystycznych i filtrów tematycznych i brak jest wbudowanego trybu macro. Trzeba posiłkować się odpowiednim obiektywem. Za to można zrobić wiele ciekawych zdjęć, których innym aparatem by się nie zrobiło
    no to sobie pojechałeś po koledze. Ja trochę stanę w jego obronie. Uważam że kompletny laik w dziedzinie fotografii też ma prawo kupić sobie profi sprzęt. Jego kasa i jak widać jego problem. Oczywiście może śmieszyć że wydał tyle pieniędzy na sprzęt który nie spełnia oczekiwań, ale jak bym miał nadmiar kasy, i nie był fotografem to też bym chciał mieć takie cacko

Domyślnie

Bogaty kierowca może też kupić sobie Ferrari i dziwić się, dlaczego tak kiepsko jeździ się nim w terenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Bogaty kierowca może też kupić sobie Ferrari i dziwić się, dlaczego tak kiepsko jeździ się nim w terenie.
    Eee, kiepskie porównanie, chyba lepsze by było "bogaty kierowca może też kupić sobie Ferrari bez radia". W końcu to tylko prosta softwarowa funkcjonalność, od której reszta możliwości D800 by nie zbiedniała.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Eee, kiepskie porównanie, chyba lepsze by było "bogaty kierowca może też kupić sobie Ferrari bez radia". W końcu to tylko prosta softwarowa funkcjonalność, od której reszta możliwości D800 by nie zbiedniała.
    oryginalne porównianie było trafne, bo właściciel nie potrafi korzystać z tego co mu daje producent. A "prosta softwarowa funkcjonalność" jest w D800 zbędna i przy powiedzmy 5 zdjęciach 36mpx by kiepsko działała :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów