W Sy 14 dystorsję prostuje równie dobrze RT. Nie wiem jak na FX ale na DX RT sobie radzi.
Szukaj
W Sy 14 dystorsję prostuje równie dobrze RT. Nie wiem jak na FX ale na DX RT sobie radzi.
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Bardzo lubię jak wszyscy mierzą wszystko swoją miarą.
Wyraźnie napisałem "dla wielu to nie jest problem", skoro się do nich zaliczasz to ciesz się wspaniałym obiektywem jaki posiadasz.
Są jednak osoby, którym ze względu na sposób pracy, specyfikę późniejszego użycia zdjęć, materiał światłoczuły itd, dystorsja przeszkadza, a taka duża jak w SY jest wręcz dyskwalifikująca. Są też osoby którym przeszkadza w wizjerze. To była informacja dla nich.
No tak. Materiał światłoczuły w d800 faktycznie szczególnie podatny. Masz chybione argumenty w tej sytuacji i tyle.
Nie neguję, że N14-24 na swoje zalety. Ba nawet zalety niezaprzeczalne. Natomiast twierdzenie, że jest on nie do zastąpienia to spore nadużycie.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Czy ty w ogóle posiadasz zdolność czytania ze zrozumieniem? Twoim zdaniem każdy posiada D800? Podane przykłady były ogólne, Poza tym to że autor wątku ma D800 nie oznacza wcale, że obiektywu nie będzie wykorzystywał także z innymi korpusami, a tym bardziej nie oznacza że pozostałe kwestie nie mogą być dla niego istotne. To że dla Ciebie SY 14 może zastąpić N14-24, nie oznacza że z automatu musi być tak w przypadku innych użytkowników. Ze względu na cenę robiłem podejście do SY i po testach zdecydowanie go odrzuciłem właśnie ze względu na dystorsję.
Skontaktuj się z nami