Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: (U)WA pod FF

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamouse Zobacz posta

Do Łukasza: oj tam żaglówka, żaglówka Na Karaibach będzie to akurat katamaran, czy to coś zmienia?
    I kto powiedział, że muszę maksymalnie wykorzystywać możliwości matrycy? Dzisiaj być może kupiłbym D610, ale jak kupowałem D800 to nie było takiej opcji, a nie chciałem wchodzić w wycofywany D700. Taka krótka historia przesiadki z D200 (który też pływał ze mną po różnych wodach).

A co do Zeiss... to przynajmniej w testach nie bije jakoś specjalnie Nikorrów.
    A, jak katamaran to spoko!
    Fajny

Co do reszty, to dobra sztuka N14-24/2.8 zdecydowanie daje radę (przynajmniej w kategoriach ostrość i kontrast), Korzystałem z trzech egzemplarzy i jeden był wyraźnie lepszy. dlatego pisałem o dobrej sztuce. Obie te konstrukcje odstają sporo od reszty i nie widzę sensu marnowania potencjału matrycy na inne rozwiązania.

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Bluźnisz
    Świat na tych 2 szkłach się nie kończy.
    Testowałem trochę innych rozwiązań - Sigma 15-30, Sigma 17-35, Nikkor 17-35, Nikkor 16-35VR, Nikkor 18-35D, Wszystkie dla mnie wymiękały już na D700, na D800 może być tylko gorzej. C'est la vie, paradoksalnie szeroki kąt pod FF to masakra. JAk ktoś chce tanio, szeroko i dobrze, to Nikon 3100 i Sigma 10-20.

Domyślnie

Albo tani SY i można się zdziwić...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

No tak, ale ja chcę obiektyw, na który nakręcę normalny adapter Lee. Czyli taki z gwintem z przodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamouse Zobacz posta
    No tak, ale ja chcę obiektyw, na który nakręcę normalny adapter Lee. Czyli taki z gwintem z przodu
    To masz problem

Domyślnie

A ja mimo wszystko polecę Nikkora 16-35VR. Sam miałem dylemat jaki UWA wybrać po przesiadce na FF. Koronnym argumentem była dla mnie możliwość zakładania filtrów, co wykluczało świetnego N14-24. Robię głównie krajobrazy i wybrałem N16-35VR. Do tego używam (jak autor wątku) adaptera i filtrów lee (również Big Stoppera) i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu.
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

GL
    Gość

Domyślnie

Albo tani SY i można się zdziwić...
    Zwłaszcza dystorsją
    Ale fakt, dla wielu nie jest to problemem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Zwłaszcza dystorsją
    Ale fakt, dla wielu nie jest to problemem.
    Bardzo lubię jak ludzie powtarzają bajki o rzeczach, które tylko komuś, kiedyś, gdzieś się "wymsknęły"...
    Do SY jest kilka niezłych profili do LR a jeśli nie używasz LR to masz kilka innych programów, które z tą dystorsją sobie świetnie radzą.
    Poza tym drobiazgiem SY przegrywa z N 14-24 tylko w zakresie zooma i szybkości AF.

Domyślnie

PTLens świetnie prostuje zdjęcia,wczoraj kupiłem i jest super,teraz pozostaje tylko dorwać tego Samyanga
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

Poza tym drobiazgiem SY przegrywa z N 14-24 tylko w zakresie zooma i szybkości AF.
    Taki drobiazg: Samyang nie posiada mechanizmu AF
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mosq Zobacz posta
    Taki drobiazg: Samyang nie posiada mechanizmu AF
    Mechanizmu zooma tez nie

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów