Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Grabarka - Spasa - 2013

Święto Przemienienia Pańskiego na Górze Grabarce. Na świeżo, bo z dzisiaj Czekam na ocenę i krytykę.

Pozdrawiam.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

Domyślnie

Tak się zastanawiam... to z założenia radosne święto jest, czy nie? Tylu smutnych ludzi, to dawno nie widziałem. Najweselszy smerf z tego wszystkiego. Harley i Iron Maiden robi niezły kontrast do całej iprezy.

Technicznie to, jak dla mnie na niektórych fotkach ostrość jest nie tam, gdzie bym ją widział, albo użył hiperfokalnej (np. 4 i 5). Najciekawsza dla mnie jest dwójka.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

problem w tym że wbrew pozorom nie "wszedłes" w człowieka... między ludzi - byłes tylko biernym obserwatorem....
    Cos co czasem sprawdza sie w materiałach video... w fotografii lezy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    problem w tym że wbrew pozorom nie "wszedłes" w człowieka... między ludzi - byłes tylko biernym obserwatorem....
    Cos co czasem sprawdza sie w materiałach video... w fotografii lezy...
    A no widzisz, głównie (na co dzień) pracuje z kamerą ;D Dzięki za opinie

Czy to smutne święto? Nie mam pojęcia. Znam jako tako historie (jakieś cudowne uzdrowienie ludzi po obmyciu się w rzece pod górą Grabara, jeśli sie mylę to mnie poprawcie). Jestem katolikiem, nie znam się na liturgii prawosławnej.

Zawsze intrygowały mnie takie odpusty. Z jednej strony masz święto, a z drugiej możesz kupić siekierę, młotek czy czajnik (widziałem nawet Popa z takim osprzętem, ale mi uciekał). Straszny skok na kasę.

No i trudno się w jakims stopniu afiszować z ludźmi, kiedy to każdy tylko "chodzi". Zamieniłem tylko pare słów z jakimś ruskim z Leicą M9 (Noctiluxa też miał), fajny sprzęcior.
    Ostatnio edytowane przez michasacuer ; 19-08-2013 o 20:50

Domyślnie

Dzisiaj w głównych wiadomościach był reportaż Marii Stepan z Grabarki. Moim zdaniem znacznie lepiej oddał klimat i atmosferę tego miejsca oraz historie przybywających tam ludzi.

Tu na żadnym zdjęciu nie zobaczyłem ludzi, którzy na kolanach przemierzają drogę wokół cerkwi, niektórzy nawet kilkanaście razy. Nie zobaczyłem też u Ciebie ani jednego zdjęcia zrobionego wieczorem czy w nocy, kiedy święto cały czas trwa.

Zgadzam się z fafniakiem - przeszedłeś obok tematu, nie "wszedłeś" w człowieka, nie pokazałeś jak ważne jest to miejsce dla setek ludzi. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    Dzisiaj w głównych wiadomościach był reportaż Marii Stepan z Grabarki. Moim zdaniem znacznie lepiej oddał klimat i atmosferę tego miejsca oraz historie przybywających tam ludzi.

Tu na żadnym zdjęciu nie zobaczyłem ludzi, którzy na kolanach przemierzają drogę wokół cerkwi, niektórzy nawet kilkanaście razy. Nie zobaczyłem też u Ciebie ani jednego zdjęcia zrobionego wieczorem czy w nocy, kiedy święto cały czas trwa.

Zgadzam się z fafniakiem - przeszedłeś obok tematu, nie "wszedłeś" w człowieka, nie pokazałeś jak ważne jest to miejsce dla setek ludzi. Pozdrawiam
    Nie miałem na celu zdania relacji z imprezy. Macie rację, byłem biernym obserwatorem. Potraktowałem imprezę tak, jak w normalnym wypadzie na street, normalną ulicę tętniącą życiem. Nie miałem nawet zamiaru obfotografowania elementów liturgicznych. Miałem się wybrać tam w nocy, ale czasu zabrakło.

Co by nie było, wiedziałem że będzie taka reakcja, że moje zdjęcia zostaną tak potraktowane ale wolałem się upewnić. Dzięki za zainteresowanie
    Ostatnio edytowane przez michasacuer ; 19-08-2013 o 21:47

Domyślnie

Trochę się zastanowiłem nad tymi zdjęciami i uwaga, rozkminiamy.

Załóżmy, że nie było czegoś takiego jak ta grabarka. Zamiast tego mamy np. jakis duży plac w jakimś mieście. Na środku ludność zabawa jakiś klaun, komik etc (wiem, porówanie nie za bardzo, ale jakieś jest). Ktoś koło niego staje i podziwia jego pracę, inni idą dalej nie zwracając na to uwagi. Gdybyśmy nie patrzyli na moje zdjęcia przez pryzmat święta; czy byłyby to złe zdjęcia jako street? Czy również pisalibyście coś w tym stylu, że 10 metrów dalej był malarz który malował panoramę, dlaczego tego nie uchwyciłeś? Pytam się tak na przyszłość. Następnej imprezy nie potraktuję jako fotografię ulicy

Domyślnie

Ale po co to rozkminiać? Dałeś tytuł i opis miejsca. Od tego momentu mogłeś nas poprowadzić swymi zdjeciami dowolną drogą. Jednak już związaną z tym opisem. To był Twój wybór.

Uprawnienia umieszczania postów