Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-09-2013 o 23:48
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

no i cena kusząca tej sigmy. gdybym sprzedał swoje szpargały to starczyło by na nowa sigmę z gwarancja. biorę się za poszukiwania tematów "d800+ S24-70hsm problemy a AF"

niestety nic ciekawego nie znalazłem dlatego ogromna prośba do użytkowników tego szkła o opinie jak się sprawuje z d800 w kwestii bf ff. nie chciał bym sprzedać wszystkich "pewnych" obiektywów i kupić jeden który będzie miał problemy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-09-2013 o 23:49

Domyślnie

udaj sie z body do sklepu i sprawdz jesli masz taka mozliwosc
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Z tym testowaniem w sklepie to jest tak.. Zazwyczaj trzeba podbić iso żeby zdjęcia były nie poruszone i wtedy wszystko wydaje się ok. Natomiast jak już pojedzie się gdzieś na zdjęcia, wróci do domu zgra na komputer to okazuje się ze wcale tak wesoło nie jest. Nigdy nie miałem żadnej sigmy. A jak wygląda jej serwis w razie problemów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrianek32 Zobacz posta
    sigma nie ma stablizacji ale optycznie wyglada lepiej niz tamron
    http://www.youtube.com/watch?v=HV9ju8LmRfU
    Bardzo kompleksowe porównanie 24-70 4 producentów i 6 częściowym filmiku.

http://www.youtube.com/watch?v=SVKcY4IZ5Ag
    Kolejne (jak dla mnie) rzetelne porównanie C S i T

Gdyby nie fakt, że okazyjnie wpadł mi w ręce Nikkor to na 100% kupił bym Tamrona. Ostrość od 2.8 równomiernie rozłożona na całym obrazku i stabilizacja. Brzeg w Sigmie na 2.8 jest zbyt mydlany. Czytałem już że, Sigma musi zastąpić czymś ten model, bo nie jest specjalnie udany, a obserwując natarcie Sigmy na rynek obiektywów, jestem pewien że, wkrótce coś się pojawi.
    Ostatnio edytowane przez arwic ; 16-08-2013 o 10:33
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

dzięki za linki. Rzeczywiście tamron niewiele ustępuje nikkorowi i ma stabilizację. Do tego 5 lat gwarancji. Trochę mi brakuje funduszy po sprzedaży swoich szkieł. ale decyzja zapadła. Sprzedaż nikkorow i kupno tamrona. Dziękuję za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    dzięki za linki. Rzeczywiście tamron niewiele ustępuje nikkorowi i ma stabilizację. Do tego 5 lat gwarancji. Trochę mi brakuje funduszy po sprzedaży swoich szkieł. ale decyzja zapadła. Sprzedaż nikkorow i kupno tamrona. Dziękuję za pomoc
    Używam T24-70 z D800 i nie narzekam. Jest naprawdę ostry od 2.8 a stabilizacja wydajna na oko 3EV. Gubi się AF pod mocniejsze światło na czujnikach niekrzyżowych, poza tym bardzo celny. Wg niektórych testów ostrzejszy od Nikkora, co mnie nie dziwi patrząc na efekty z niego uzyskane.

Domyślnie

Ja używam T24-70 USD z D7000 i jestem bardzo zadowolony. Fakt, że musiałem użyć mikroregulacji, ale poza tym nie dostrzegam wad tego obiektywu (no może poza trochę większym obciążeniem akumulatora przez VC). Odnośnie samej stabilizacji - fajna sprawa, na długim końcu przy czasie 1/30 można swobodnie strzelać. AF w niezbyt dobrych warunkach oświetleniowych czasem się gubi, ale mogę to równie dobrze zwalić na D7000 :P

Pamiętaj o zakupieniu filtra... przednia soczewka jest bardzo płytko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    ............ Nigdy nie miałem żadnej sigmy. A jak wygląda jej serwis w razie problemów?
    Bardzo dobrze , żeby nie powiedzieć - rewelacyjnie ; zwłaszcza w konfrontacji z warszawskim N.

Domyślnie

Ja uważam że to bardzo zły pomysł - poszukaj używanego nikkora 24-70 spokojnie można za ok 4tys kupić w świetnym stanie. Są to szkła bardzo powtarzalnie wykonane - jeżeli zachowasz rozsądek przy kupnie to będziesz na 100% zadowolony. Zoomy producentów niezależnych rozsypują się z biegiem czasu mechanicznie. Szkoda pieniędzy i nerwów. Sigmy teoretycznie uchodzą za solidne ale to mit bo miałem kilka... tamrony kupowałem kilka razy/17-50/ Jeden był całkiem dobry optycznie i byłem nim zachwycony - po jakiś trzech miesiącach użytkowania jeden bok kadru zrobił się kompletnie mydlany.... Nie twierdzę że nikkory są idealne -buble też się trafiają niemniej "kiler stałek" jest tylko jeden
    Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 07-09-2013 o 05:57

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów