Szukaj
Wojtek lekko nie wykorzystałeś okazji na SUPER foty, te są poprawne, ale nie porywają...szkoda że nie powalczyłeś z czasami żeby mocniej rozkręcić śmigiełka. Domyślam się że w maszynie w której leciałeś warunki nie były lekkie ?![]()
Wibracje, wstrząsy itp. były na tyle duże, że większość zdjęć z dłuższymi czasami poszły do kosza bo są rozmyte, nie ostre itd. Nasz lot nie był zorganizowany pod kątem fotograficznym. Tak więc łapaliśmy co się da i jak się da. Przez dłuższy czas w ogóle nie widzieliśmy Mi-24. Do tego najciekawsze zdjęcia powstawały w czasie skrętu, lub skrętu w raz ze wznoszeniem lub obniżeniem lotu, gdzie wszystko przychodzi trudniej i wibracje są większe. Do tego mocne słońce, ostry kontrast. Ale i tak jestem zadowolony z fot![]()
Niesamowite foty! Dużo bym dał za taką okazję. Super wyszło. Mnie się podoba na tyle, że nawet nie pomyślałem o śmigłach małorozkręconych.![]()
Fuji
Fajnie to wygląda, ale brakuje płytszej głębii
Szkoda, że w takim malowaniu, no ale nie można mieć wszystkiego
Oczywiście sama maszyna to miód na oczy, ale kadry nie wszystkie mi pasują. Rozumiem warunki, ale efekt jest jaki jest
Biorę 2, 3, 5 i 6.
Siódemka byłaby niesamowita, gdyby maszyna była w całości, na środku i bez śmieci w kadrze z boku
Ale i tak zestaw obejrzałem z przyjemnością!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
Najbardziej podoba mi się 7ka - jest taka "filmowa"
Właśnie dzięki przeszkadzajkom w kadrze ma swój klimat.
Reszta zdjęć nie jest tak atrakcyjna
dyziek napisał wszystko, aczkolwiek rozumiem, że lekko nie było...
próbowałeś VR mode 2 ?
dość dobrze sprawdza się w tego typu sytuacjach
i po co ISO 400?
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Bardzo dziękuje za rady i ocenę. 7 i 6 są z drugiego przelotu "koszącego" gdzie dosłownie tylko chwilami można było złapać skrzydłowego. Ten element w kadrze na 7 to skrzydło 24 w którym lecieliśmy.
kux VR był włączony ale co z tego. Wykonywanie zdjęć w locie to zupełnie inna bajka niż na ziemi. To była moja druga taka możliwość, wyciągnąłem naukę z pierwszego lotu, gdzie 4 na 5 zdjęć poszła do kosza przez drgania, wibracje, ciepło wydobywające się z silnika, które powoduje, że powietrze płynie i inne. Utrzymanie 1/100, 1/60 w czasie lotu to czysty fart jak się uda. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej jak znowu pojawi się taka okazja.
ja wiem, ale pytam konkretnie o mode 2 VR
do tego jest w zasadzie stworzony i pytam w sumie z ciekawości jak się sprawdził
bo osobiście byłem kiedys zskoczony bardzo na plus skutecznością trybu 2 gdy robiłem zdjęcia z jadącego szybko samochodu.
wiem - to nie to samo - ale jednak podobnie
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Skontaktuj się z nami