Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mysłowice

Domyślnie

podpinając się pod wątek, jeśli chodzi o zdjęcia w klubach to jak dokładnie ustawić lampę na drugą kurtynę? w większości wypadków na moich zdjęciach twarze ludzi wychodzą takie sine/niebieskie/całe prześwietlone - wiem że to przez złe ustawienia.. możecie coś doradzić? gdzie najlepiej kierować lampę, od czego najlepiej odbijać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wikk Zobacz posta
    podpinając się pod wątek, jeśli chodzi o zdjęcia w klubach to jak dokładnie ustawić lampę na drugą kurtynę? w większości wypadków na moich zdjęciach twarze ludzi wychodzą takie sine/niebieskie/całe prześwietlone - wiem że to przez złe ustawienia.. możecie coś doradzić? gdzie najlepiej kierować lampę, od czego najlepiej odbijać?
    Kierować gdzie chcesz, odbijać od czego chcesz.
    Nie ma czegoś takiego, jak "najlepiej". Jedni odbijają od sufitu, inni od ścian, a inni walą na wprost.

Co do ustawienia na drugą kurtynę - przełączasz w aparacie i tyle. Niczym się to nie różni od błyskania na pierwszą. Ustawia się dokładnie tak samo.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mysłowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Co do ustawienia na drugą kurtynę - przełączasz w aparacie i tyle. (...) Ustawia się dokładnie tak samo.
    Ale co mam przełączyć? Jak ustawić?
    Jestem zielona w posługiwaniu się lampą, ale muszę zacząć ogarniać ten temat bo ciężko robić zdjęcia w klubach bez lampy. Z góry dzięki za odpowiedź.

Oszczędny w słowach Awatar Krys86tian
    Miasto
    Paris | Będzin

Domyślnie

Nie ustawiasz tego w lampie dlatego polecam instrukcję obsługi aparatu - łopatologicznie opisane w jaki sposób przełączyć.
    D40 | D7000 | N18-55 | T17-50 | N50 | N70-210 | SB-700

Domyślnie

u mnie w dyskotece co robie zdj dawalem palnik w gore plus 2 kurtyna plus kartka z dyfuzorem wysuniete, do portretow spoko ale troszke ciemne zalezy kto co woli, wlasciele dyski wola jasne mocno swiecace twarze czyli palnik na wprost i ja daje korekcje ok -1 iso ok 640 -800 na d200 plus szeroki 11-16 f2.8 tokina najczesciej 3.2 ew pelna dziura i jade na manualu czas od 4 do 15 w zaleznosci czy klub czy portrety

2 kurtyna to na rear ustawiona lampa i wsio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wikk Zobacz posta
    Ale co mam przełączyć? Jak ustawić?
    Jestem zielona w posługiwaniu się lampą, ale muszę zacząć ogarniać ten temat bo ciężko robić zdjęcia w klubach bez lampy. Z góry dzięki za odpowiedź.
    Instrukcja aparatu - patrz lampa błyskowa - co i jak przełączać jest tam dokładnie opisane.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

to jeszcze raz ja bo zbliza sie wyplata mam sb 900 mozliwosc kupienia za 800 zl ma lekko przypalona szybke wielkosc glowki od szpilki, i jest dosc porysowana moze od torby a moze od ostrego uzywania testowalem blyska ok tyle ze porysowana i brak filtrow i dyfuzora sama karteczka tez ostro porysowana jak mowie widac ze przezyla co swoje, warto za 800 placic?

czy moze metz 52 af1 za pare zl wiecej? te 850 zl to max co moge wydac a powiem szczerze chcialbym cos w granicy 500-600 zl ale skoro niema kompromisu a chce troche te doswietlanie twarzy itd to ttl bl sie przydaje

co sadzicie o sb 900 vs metz? 52

Domyślnie

W sb 900 można wyłączyć czujnik i nie będzie odcinał lampy. Ona sama raczej się nie grzeje mocno tylko akumulatory. Nieraz jak wyciągnełem po ostrej serii to aż .... mowa o enelopach.

Wysyłane z mojego LG-E975 za pomocą Tapatalk 2
    Nikon D300 / D7100
    parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw

Domyślnie

tak wiem ze mozna wylaczyc bo w tej co patrzylem czujnik byl wylaczony, martwi mnie tylko takie ala przytopiony plastik taki wlasnie glowka od szpilki, dodam ze sporo zdj bede robil z mydelniczka... cena 800 zl a lampa widac ze porysowana troche i swierzoscia nie grzeszy ...a za 830 miec nowke metza hmm no wlasnie co wy byscie polecili mnie martwi tez ekran dotykowy poniewaz czesto bede zmienial ev lampy wiec sb 900 ciut lepsza do tego jest tak mi sie wydaje do tego wybor miedzy dx a fx

Domyślnie

dobra u mnie temat w sumie zamkniety sb-900 od dzis jest moja pozyczona sb-800 idzie w odstawke.. mam nadzieje ze nie bede zalowal

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów