Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Kopiowanie, obróbka przechowywanie plików jaki sposób?

Witam serdecznie po przeczytaniu pewnego wątku o dyskach zew. postanowiłem zapytać jak ulepszyć mój sposób chyba trochę uciążliwy a na pewno czasochłonny na kopiowanie przechowywanie i obróbkę zdjęć. Do tej pory robię tak że zdjęcia z kart zgrywam na dysk komputera i dodatkowo na dysk zewnętrzny. Na obu dyskach są te same foldery. Zdjęcia obrabiam na dysku komputera po czym po skończeniu pracy zawartość nadpisuję na dysku zew. Gdy zabieram dysk zewnętrzny i coś tam gmeram to następnie nadpisuję na dysk komputera. Gdy już skończę pracę usuwam zdjęcia z dysku komputera. Czy jest coś co można udoskonalić w mojej szaleńczej metodzie.

Domyślnie

Można np. zautomatyzować nadpisywanie programem, który nadpisze Ci tylko zmienione pliki (porównuje np. rozmiar i datę modyfikacji). Program: http://www.karenware.com/powertools/ptreplicator.asp - do tego polecam obu dyskom w windowsie na sztywno przypisać literkę z zakresu "xyz..." i zrobić dwie osobne akcje synchronizujące pliki.

Domyślnie

Ja ostatnio przyglądałem się*kwestii backupu online. Oczywiście warunek to dosyć szybkie łącze, no i trzeba wykupić abonament, ale kilka serwisów, które przetestowałem działa naprawdę fajnie i do tego ceny są całkiem przystępne. Ostatecznie zdecydowałem się na CrashPlan.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Jednak zostanę przy swoim patencie na kopiowanie tylko zmieniam dyski na USB 3.0

Domyślnie

sciagnij microsoft sync toy, latwy w obsludze i skuteczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wunat Zobacz posta
    sciagnij microsoft sync toy, latwy w obsludze i skuteczny
    podpisuje sie

Domyślnie

Do synchronizacji tylko i wyłącznie Total Commnader.
    W programie Microsoftu trzeba ustalać pary, nie ma podglądu jakie są różnice przed synchronizacją i najgorsze SycToy śmieci po dysku zakładając zwoje dodatkowe zbiory.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W programie Microsoftu trzeba ustalać pary, nie ma podglądu jakie są różnice przed synchronizacją i najgorsze SycToy śmieci po dysku zakładając zwoje dodatkowe zbiory.
    Dokladnie. Nie uzywam juz SyncToya, bo sie po prostu nie da. Na dysku oprocz zdjec mam kopie kilkunastu stron www. Sa tam setki tysiecy malych plikow. ST nie dosc ze tworzy koszmarnie duze bufory, to na same porownanie, cos sie zmienilo, potrzebuje kilku godzin. Bez sensu i na laptopie niewykonalne, bo zabieram go ze soba

Domyślnie

Bo zapewne to jest prawdziwy program do synchronizacji, a nie do kopiowania. Jeśli na jednym dysku będzie jakiś plik, którego nie ma na drugim, to go skopiuje, jeśli jest nowy, albo usunie, jeśli był wcześniej usunięty z drugiego. TC zawsze skopiuje.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Bo zapewne to jest prawdziwy program do synchronizacji, a nie do kopiowania. Jeśli na jednym dysku będzie jakiś plik, którego nie ma na drugim, to go skopiuje, jeśli jest nowy, albo usunie, jeśli był wcześniej usunięty z drugiego. TC zawsze skopiuje.
    Wspomniany przeze mnie Replicator także umożliwia usuwanie z backupu zdjęć usuniętych z oryginału (dodatkowo testuje połączenie, czy brak pliku nie wynika z technicznego problemu w danej chwili). No i ma możliwość ustawienia harmonogramu backupowania, oraz możliwość zrobienia skrótów bezpośrednio do konkretnych akcji. Polecam pobrać i przetestować.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów