Tylko co z ceną. Np moduł rx100. Jeżeli będzie trochę tańszy niż aparat to lepiej kupić aparat, który jest niewiele większy. Jeżeli będzie tani no to kto kupi rx100 - nikt nie będzie dopłacał sporo za sam ekranBezsensu.
Szukaj
Tylko co z ceną. Np moduł rx100. Jeżeli będzie trochę tańszy niż aparat to lepiej kupić aparat, który jest niewiele większy. Jeżeli będzie tani no to kto kupi rx100 - nikt nie będzie dopłacał sporo za sam ekranBezsensu.
sorry nie doczytałem - jakieś choróbsko mnie trafiło ... zastanawiam się nad użytecznością tego - czy będąc gdziekolwiek np. służbowo zabierałbym tylko ten moduł czy jak teraz aparat - czy jest to różnica? ... przy obecnych bateriach w telefonach - bałbym się używać tego bo potrzebny mi telefon jest do pracy, a LV skutecznie drenuje baterie. Po drugie zdjęcia z iP5 którego używam są na tyle OK że nie wiem czy bym dokupił ...
Wydaje mi sie, ze na razie to jest takie - cos Wam damy i zobaczymy co sie z tego urodzi, jak bedzie fajnie to dostaniecie wiecej, jak nie to nieO cenie na razie nikt nie wspomina, wiec sa dwie opcje - bedzie rozsadna, albo walna z grubej rurki jako pionierzy
![]()
W linku z pierwszego postu są jakieś ceny. 600USD dla modułu z matrycą 1" (RX100) i 400USD dla modułu z matrycą 1/2.3".
Na razie mnie jakoś specjalnie nie przekonali tym wynalazkiem. To rozwiązanie bedzie mialo sporo minusów - lagi na wyswietlaczu, kontrola tylko touch, zasilanie. Czekam na testy organoleptyczne i finalną cenę.
Edit: Z google glass może mieć to wielki sens, ale na razie obie opcje to wielkie niewiadome.
Ostatnio edytowane przez wain ; 14-08-2013 o 14:46
pozdrawiam
Mirek$
A co, używasz, gavinku? Że jesteś tak dobrze poinformowany.
Faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi, ale takie ceny za te wynalazki wydały mi się realne, więc napisałem.
Znając Sony, to jest wielce prawdopodobne, że da właśnie takie ceny. Bo dlaczego Sony miałoby robić sobie wewnętrzną konkurencję. A na gadżety do smartfonów nabywcy się znajdą ....
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 14-08-2013 o 14:44
Nie mialem lagow w 6D podlaczonym przez EOS Remote+WIFI do ajfona, lagi pojawialy sie jak lazlem gdzies dalej i po drodze byly scianymysle, ze tu bedzie podobnie.
Obiektywy, czy "cale moduly", jak zwal tak zwal, napisalam w skrocie, bo sa to obiektywy, ktore zawieraja zintegrowana matryce Sony, teraz lepiej? Przeciez po co pisac o szczegolach tak dokladnie, skoro o tym na razie malo wiemy? A czy to mnie interesuje.. hm.. tak srednio..Bardziej mnie to smieszy, tzn. wywoluje usmiech na twarzy, niz interesuje..
![]()
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 14-08-2013 o 17:12
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami