W 5 wolalbym jakbys cofnal odrobine fure, bo teraz przod przeciety... Miejscowka by byla lepsza gdyby nie te krzaczory... jakby byl sam industrial czyli betony, szklo, itp to +5 do ogladania.
Szukaj
W 5 wolalbym jakbys cofnal odrobine fure, bo teraz przod przeciety... Miejscowka by byla lepsza gdyby nie te krzaczory... jakby byl sam industrial czyli betony, szklo, itp to +5 do ogladania.
Mam już te zdjęcia porównawcze, ale nie mam gdzie ich powiesić. Pes, jak byś mi podał maila, to mogę Ci je przesłać, a Ty mógłbyś je gdzieś powiesić i zamieścić w tym wątku.
Wklej je tu http://imageshack.us/
Myślę, że teraz widać, jaki skrót daje użycie ogniskowej 50 mm na cropie.
Widać, że na 50 mm auto nie jest zniekształcone, a na 20 mm jest, nic nowego nie odkryliśmy tym samym. Poza tym nadal twierdzę, że 50 mm, czyli 75 mm na DX-ie, to nie jest długa ogniskowa. Dziękuję za przykład.
P.S. Tak, gdybym chciał wyciągnąć "nos SAAB-a" użyłbym N 18-105 @ 18 mm, ale powtórzę, to szkło nie ma światła, które mnie satysfakcjonuje w moto-foto![]()
Szczerze mówiąc uważam, że szkoda mojej fatygi na niereformowalnychale:
- widać różnicę, to na pewno, a że "na 50 mm auto nie jest zniekształcone, a na 20 mm jest", to jest tylko Twoja interpretacja, nie fakt;
- chodziło nie o odkrywanie, bo to są fakty znane od stu kilkudziesięciu lat, ale o to, że nie miałeś jak zrobić porównania, więc ja to zrobiłem;
- pisałem o ogniskowej 28-35 mm, użyłem 20 mm, bo taką miałem;
- Twoje twierdzenie, że "50 mm, czyli 75 mm na DX-ie, to nie jest długa ogniskowa", jest - jak wyżej - Twoją interpretacją, nie faktem;
- ponieważ fakty są takie, że ogniskowa równa przekątnej klatki nazywa się standardową, krótsza niż przekątna - krótką lub szerokokątną, dłuższa niż przekątna - długą ogniskową.
Z mojej strony tyle w tym temacie. Jeśli ktoś uważa inaczej, to jego problem![]()
Bardzo lubię te stare, kanciaste saaby. Widzę tylko, że ktoś go podrasował nieco
Dobra, do rzeczy:
1 - za dużo dołu dla mnie. Masz albo manię albo tego nie pilnujeszZawsze jakaś - nazwijmy to - szara strefa wchodzi Ci w paradę
,
2 - wszystko idzie w lewo: słońce bije z prawej w lewo, koła skręcone w lewo i jeszcze lewy kadr (lewy w sensie - po lewej stronie). Nie mówię, że to źle, ale nie podoba mi się za bardzo. Może gdyby koła dały kontrę w drugą stronę... Nie wiem sam...,
3 - moje ulubione z zestawu. Dobre ujęcie i perspektywa, po prostu chyba lubię takie klasyczne ujęcia i "półprofil",
4 - podobnie do trójki,
5 - też świetne ujęcie. Równe i dokładnie, widać dobrze sylwetkę samochoduAle znów coś mi na dole przeszkadza.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
To że się pokazuje to MZ słaby powód - jest też jakaś moda na zabieranie gołych babek w rudery, ale tam to sobie tłumaczę, że się oboje (fotograf i modelka) boją gapiów... z samochodem? Bez sensu.
Jeszcze żeby one - te ruiny - były bardziej rozmyte i nie odciągały uwagi.
Wtedy zdjęcie stałoby się statyczne, tak autko jakby jedzie, mimo że stoi
Akurat tymi zdjęciami pokazałeś jakie przerysowania daje fotografowanie z małych odległości - w konsekwencji użycia "20-ki" na cropie. Chociaż masz rację z istnieniem skrótow na "50-tce" - i wydaje mi się, że kolega pes też o tym wie - to na tych akurat zdjęciach nie są one największym problemem.
Obecnie: Fuji
Dawniej: D800, D700, Fuji S5 Pro, Contax 139Q, Yashica FX-D, D200, D70, F90x, F80, F801s, Zenit TTL
Zapomniales dopisac 'wg mnie' bo to wg Ciebie by bylo statyczne zdjecienapisalem jak ja to widze, reszta mnie nie interesuje.
@Coitus Interraptus
Naprawde Ci sie podoba strzal z 20mm? Passek wyglada jak but klauna...
pes mam nadzieje, ze ich nie sluchasz (sluchaj tylko mnie)
![]()
Skontaktuj się z nami