Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Miss Polka 2013

Domyślnie

Wszystkim od palców polecam zrobić pozowaną sesję z bosymi stopami.
    Trudno jest ogarnąć 100% kadru. Przy ostatnich zdjęciach na 80-90% zdjęć właśnie palce u stóp wykluczały klatki...
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glowa Zobacz posta
    ............................Czy autor zdjecia mógłby to skomentować?
    dość zabawne stwierdzenie - a czego autorze tego posta oczekujesz od mojego komentarza ??? - mam paść na kolana i przeprosić Cie za to że wstawiając te zdjęcia popsułem Ci dzień?? - czy o co chodzi
    napisałeś że Ci się nie podoba - i ja to szanuję.

galaza - to pewnie chodzi o ogniskową jakiej się używa do zdjęcia - im szerszy kąt tym gorzej to wychodzi - w moim przypadku było to około 17 mm - więc o zniekształcenia nietrudno

Dzięki za komentarze

Domyślnie

Piekne foty, nr.3 najbardziej sie podoba. Mam pytanie, czy zdjecia w korytarzu byly czyms dopalane(mam na myslib jakis sofbox l, blenda) Czytam to tylko swiatlo zastane? Pozdrawiam.

Domyślnie

w wiekszosci przypadkow je skrzywdziles.
    z ciekawosci .. dla miss polka nadal fotografuje sie za darmo oddajac pelne prawa w zamian za "promocje" i "mozliwosci przebywania w gronei pieknych kobiet" czy organizatorzy zmadrzeli?

Cytat Zamieszczone przez galaza Zobacz posta
    Trudno jest ogarnąć 100% kadru. Przy ostatnich zdjęciach na 80-90% zdjęć właśnie palce u stóp wykluczały klatki...
    trzeba po prostu nauczyc sie kompozycji i robic zdjecia. to nie jest trudne. jesli zbyt trudne jest ogarniecie 100% kadru to nalezy pomyslec o zmianie branzy
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 19-08-2013 o 17:18 Powód: łączenie postów
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

sailor - no cóż organizatorzy nie zmądrzeli - a człowiek uczy się na błędach - choć uważam że lepiej uczyć się na cudzych to tym razem ja uczyłem się na własnych - a to że je większości skrzywdziłem - hmmm - całkiem możliwe - staram się raczej nie bronić na siłe swoich zdjęć, jeśli tak uważasz - to pewnie tak jest

Pawulon160883 - zdjęcia w korytarzu nie były niczym doświetlane - nad głową lekko z przodu była lampka na ścianie, która dawała fajne światło - dodatkowo trochę podniesione ISO i mocno otwarty obiektyw pozwolił na wykrzesanie przyzwoitej ekspozycji w tym ciemnym korytarzu - nie ukrywam że te zdjęcia to mój pomysł a nie organizatora

dzieki za komentarze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pelo Zobacz posta
    sailor - no cóż organizatorzy nie zmądrzeli - a człowiek uczy się na błędach - choć uważam że lepiej uczyć się na cudzych to tym razem ja uczyłem się na własnych
    coz .. od zawsze powtarzam ze d konkursow miss trzeba sie trzymac tak daleko jak tylko sie da

a to że je większości skrzywdziłem - hmmm - całkiem możliwe - staram się raczej nie bronić na siłe swoich zdjęć, jeśli tak uważasz - to pewnie tak jest
    to tylko moje zdanie - 1,2,7 kiepsko wygladaja .. msyel ze ze wzgledu na obrobke. reszta da sie przyjac choc przyznam ze jak na misski to kiepsko te dziewuchy wygladaja

Domyślnie

Myślałem, że chodzi o samo ułożenie palców, jeśli jesteś w stanie ogarnąć modelkę wyginającą paluchy we wszystkie możliwe kierunki pomiędzy jednym a drugim strzałem to ticz mi sailor (w przyszłości spróbuję gwoździków albo kleju ).
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Sailor a co dokladnie na 1 i 2 nie pasuje Ci w obrobce ?
    Teraz to już wiem ze trzeba trzymać się z daleka, dlatego napisałem ze człowiek uczy się na błędach

La
    Gość

Domyślnie

Zeby nie przesadzac napisze : jakie miski takie zdjecia. A na 7 oprocz palcow lekko mnie zęby przerażają

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galaza Zobacz posta
    Myślałem, że chodzi o samo ułożenie palców, jeśli jesteś w stanie ogarnąć modelkę wyginającą paluchy we wszystkie możliwe kierunki pomiędzy jednym a drugim strzałem
    owszem jestem. uwazam to za podstawe swiadomej fotografii.

to ticz mi sailor
    niestety lub na szczescie nie udzielam korepetycji ale jak zdecyduje o zakonczeniu komercyjnego fotografowania to wtedy zrobie pare kursow

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów