Szukaj
Mnie się kadry podobają. Dziewczyna ładna i ładnie zagrała. Nie mam jednak zdania na w temacie obróbki. A właściwie mam. Chciałbym zobaczyć kolor/
Fuji
Ja też jestem za kolorem bo tego typu BW jakoś średnio mi podchodzi.
Podobają mi się kadry 1 i 3 oraz 5-7 i chciałbym je zobaczyć w kolorze...
Nikon
A nie uważasz, że każdy może mieć swoje zdanie? Ja po prostu wyobraziłem sobie te zdjęcia w kolorze i chciałbym też taką wersję zobaczyć. Ja nie napisałem, że fotki mi się nie podobają(wręcz odwrotnie) I szanuję koncepcję autora, jego wybór(który jeszcze raz napiszę mi się podoba).
Ps. czy np jeśli ktoś pójdzie w obróbkę i zamiast okołonaturalnego koloru pokaże twarze fioletowe(bo taki był zamysł autora) to mam napisać, że mi się podoba? To jest właśnie śmieszne, a nie ciekawość innej wersji kolorystycznej.
Fuji
Dla mnie 1 i 7. Zwłaszcza 1
2 - kadr taki trochę dla mnie - nie wiem - niesprecyzowany. Ale chyba spróbowałbym kwadrat zrobić, bo poza i wypełnienie przestrzeni to ani pion ani poziom. Jeżeli jednak poziom, to przyciąłbym nieco górę nad głową i odrobinę dołu - tak pod sukienkę,
3 - tutaj elegancko, do tego ławki tworzą linię i poziom pasuje jak najbardziej,
4, 5 i 6 - głowa mniej więcej w podobnej pozycji, ale kadry się różnią. Najbardziej przypadł mi do gustu nr 6.
No, to tyle z wiecznej wojny "technika kontra gust"
Całość bardzo na plus. Obróbka też mi pasuje.
P.S. Słuchajcie, to kolejne forum, na którym ludzie nie potrafią odróżnić uwag technicznych od swojego gustu i wizji autora. Czy to jest takie trudne, żeby w końcu nabrać zdrowego podejścia?
a) kadr jest zły, bo w książkach piszą, że trzeba tak (technika)
b) kadr mi się nie podoba, bo coś tam (mój gust)
c) "Sławol, ale tak miało być, więc tak zrobiłem" (wizja autora)
d) wolałbym kolor, bo mi tu B&W nie pasuje (mój gust)
Kiedy niektórzy ludzie się nauczą te rzeczy odróżniać? Mało tego - na tym forum jest sporo zawodowców, którzy na chleb zarabiają fotografią, na Fb mają pełno zdjęć i profesjonalne profile, a tutaj się żrą co chwila. Kto Wam daje zarobić, skoro Wy takimi ludźmi dla siebie jesteście? Niech ci Wasi klienci zajrzą tu na Nikoniarzy i zobaczą Wasze oblicza.
Szanujmy się do jasnej cholery!
Ostatnio edytowane przez Sławol ; 10-08-2013 o 14:25 Powód: P.S.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
1,2,3 fajowe![]()
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
ja trochę z innej beczki: czy w 5-7 widać, że modelka ma aparacik nazębny? jakoś tak mi to wlazło na oczy - może komuś przeszkadzać, co do mnie to jeszcze nie wiem![]()
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Skontaktuj się z nami