Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Wakacyjna Kreta

Domyślnie Wakacyjna Kreta

Jako że część zdjęć z wyjazdu mam już gotowych, postanowiłem założyć wątek który będę sukcesywnie uzupełniał o swoje kolejne wypociny, licząc na merytoryczną chłostę.

Kreta to bardzo górzysta wyspa, dlatego też od gór pasuje zacząć

zapraszam

1.

1600*900

Domyślnie

no, na powyższym gór mamy niewiele. Czekam w takim razie na góry z prawdziwego zdarzenia. Tonalność i klimat morza mi pasuje, kadr już nie. Mam wrażenie ze jest dziwnie ciachnięty i jakoś źle mi się na to patrzy.

Domyślnie

Poprawnie naświetlone ale poza tym nie potrafię nic więcej pozytywnego napisać. Przepraszam.

Domyślnie

Zdecydowanie brakuje horyzontu. Wydaje się, że jest już tuż za kadrem. Szkoda też tej zatoczki na dole. Ponieważ kadr jest 16:9, to na obrazku na pewno masz więcej.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Moim zdaniem nie broni się jako krajobraz ani jako detal.
    Czekam na kolejne.
    Pozdrawiam
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Serdeczne dzięki za wasze uwagi!
    Kadr jest faktycznie cięty u góry. W zamyśle była linia horyzontu ale niestety łodka miejscowego (jak mniemam) rybaka stawiającego swoje sidła pojawiła się w kadrze.
    TOP67 dół kadru jest oryginalny, miałem na uwadze "zatoczkę" ale niestety konczyła się sporo poza minimalną ogniskową mojego szkła, a cofnąć się nie było jak, chyba że do wody na co mój statyw i ja nie mieliśmy ochoty więc musiałem ciąć.
    nimnull przyznaję, że liczyłem na to że fotka obroni się detalem

tymczasem zapraszam do portu Chania...

PS. z jakiegoś powodu nie potrafię wyedytować tytułu wątku...
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 08-08-2013 o 16:53 Powód: rozmiar zdjęć

Domyślnie

Szczerze ? Obróbka się jeszcze jakoś broni, ale też niekontrastowo.WB leży, szczególnie na 3. Nie tak to wygląda w słońcu...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Może jest we mnie jeszcze wakacyjny luz, bo mnie się foty podobają. Nie wiem o co chodzi z WB? Pierwsze to ciekawy detal krajobrazowy i ma swoje prawa, tzn. jesli się od takiego nie oczekuje nic więcej niż ma być, to jest OK. Najlepsza 2., trójka byłaby lepsza bez fragmentu nabrzeża w LD i brakuje jej ostrości. Ostatnie podkreśla klimat całości i ułożone całkiem nieźle.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

WB na 3 idzie mocno w magenty...byłem widziałem, mogę wieczorem wrzucić z tego miejsca własne do poglądu...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

dzięki za wasze komentarze
    moshica przyjrzałem się balansowi bieli na 3 i przyznaję, że nie potrafię wypracować innego, oczywiście chętnie zobaczę twoją wizję tego miejsca faktycznie jest nieco nieostre.
    Duder próbowałem cropować tak żeby pozbyć się nabrzeża ale traciłem przez to interesujący w mojej ocenie budynek na wzgórzu i fotka robiła się zupełnie nijaka...

nie wiem czemu wkręciłem sobie, że umieszczane zdjęcia moga mieć 1024px na dłuższym boku, czytanie ze zrozumieniem się kłania
    sorry za to i jeszcze raz 5 już w regulaminowym rozmiarze

5 bis

i z innej perspektywy
    6

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów