Szukaj
no, na powyższym gór mamy niewiele. Czekam w takim razie na góry z prawdziwego zdarzenia. Tonalność i klimat morza mi pasuje, kadr już nie. Mam wrażenie ze jest dziwnie ciachnięty i jakoś źle mi się na to patrzy.
Poprawnie naświetlone ale poza tym nie potrafię nic więcej pozytywnego napisać. Przepraszam.
Zdecydowanie brakuje horyzontu. Wydaje się, że jest już tuż za kadrem. Szkoda też tej zatoczki na dole. Ponieważ kadr jest 16:9, to na obrazku na pewno masz więcej.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Moim zdaniem nie broni się jako krajobraz ani jako detal.
Czekam na kolejne.
Pozdrawiam
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Serdeczne dzięki za wasze uwagi!
Kadr jest faktycznie cięty u góry. W zamyśle była linia horyzontu ale niestety łodka miejscowego (jak mniemam) rybaka stawiającego swoje sidła pojawiła się w kadrze.
TOP67 dół kadru jest oryginalny, miałem na uwadze "zatoczkę" ale niestety konczyła się sporo poza minimalną ogniskową mojego szkła, a cofnąć się nie było jak, chyba że do wody na co mój statyw i ja nie mieliśmy ochotywięc musiałem ciąć.
nimnull przyznaję, że liczyłem na to że fotka obroni się detalem
tymczasem zapraszam do portu Chania...
PS. z jakiegoś powodu nie potrafię wyedytować tytułu wątku...
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 08-08-2013 o 16:53 Powód: rozmiar zdjęć
Może jest we mnie jeszcze wakacyjny luz, bo mnie się foty podobają. Nie wiem o co chodzi z WB? Pierwsze to ciekawy detal krajobrazowy i ma swoje prawa, tzn. jesli się od takiego nie oczekuje nic więcej niż ma być, to jest OK. Najlepsza 2., trójka byłaby lepsza bez fragmentu nabrzeża w LD i brakuje jej ostrości. Ostatnie podkreśla klimat całości i ułożone całkiem nieźle.
A new shit has come to light...
dzięki za wasze komentarze
moshica przyjrzałem się balansowi bieli na 3 i przyznaję, że nie potrafię wypracować innego, oczywiście chętnie zobaczę twoją wizję tego miejscafaktycznie jest nieco nieostre.
Duder próbowałem cropować tak żeby pozbyć się nabrzeża ale traciłem przez to interesujący w mojej ocenie budynek na wzgórzu i fotka robiła się zupełnie nijaka...
nie wiem czemu wkręciłem sobie, że umieszczane zdjęcia moga mieć 1024px na dłuższym boku, czytanie ze zrozumieniem się kłania
sorry za to i jeszcze raz 5 już w regulaminowym rozmiarze
Skontaktuj się z nami