Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Church Bay

to
    Gość

Domyślnie Church Bay

Kolejne kroczki w Irlandzkich widoczkach.

Wiem, ze swiatla troche malo, fotki o zachodzie slonca, przychmurzylo sie troche, a do tego zatoka jest ustawiona 'twarza' bardziej na wschod, a za plecami klif i wzniesienie, ktore nieco cienia powoduje.

Z rzeczy sprzetowych, ktore mnie zirytowaly (a do tej pory nie zauwazalem) to paskudnie zabarwienie filtra polowkowego Hitech i dystorsja kitowego 18-55.

Dobra, to teraz Wy jedziecie po mnie

1)

2)

Domyślnie

no jest zafarb, no brak światła, ale bez walki to chyba się nie powinieneś poddawać na jedynce kadr to jakieś nieporozumienie, dwójka o wiele lepsza choć też rewelacji nie ma, moim zdaniem brakuje na obu punktu zaczepienia, nie wiadomo na czym wzrok skopić
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

to
    Gość

Domyślnie

Faktycznie kadry moze nie za bardzo trafione Musze brac to bardziej 'na zimno'. Widoki dla mnie nowe i jestem za bardzo zachwycony tym co widze, a tym samym mniej skupiam sie na technice wykonania zdjecia.

Poprawie sie, obiecuje

Domyślnie

By ułatwić sobie zadanie w nowym miejscu komponuj kadry minimalistyczne czyli im mniej elementów pobocznych w kadrze tym łatwiej o taką kompozycję oraz estetykę. To nie sprzęt czyni fotografa dobrym tylko jego umiejętności więc kitem się nie przejmuj. W pp łatwo o korektę zarówno dystorsji jak i zafarbów "pofiltrowych".

Powyższe zdjęcia nie są złe.

Uprawnienia umieszczania postów