Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Koza_K Zobacz posta
    Jak się już tak uczepiliście tego ostrzenia to napiszcie w jakim sensie - że oczy bolą od ostrości czy za bardzo "wyschodkowane" krawędzie...?
    Wolałbym, żebyście powiedzieli coś na temat całej galerii...
    Na moim własnym monitorze wygląda to trochę lepiej, ale schodki są. Na jedynce dziwnie wyglądają światła. Na czwórce takoż i na dodatek grill też. I schodki są widoczne na krawędzi maski nad światłami. Wypróbuj może bardziej subtelne podostrzanie po zmniejszeniu.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bms Zobacz posta
    Na 4 dziwnie jakos wyglada przod subaraka. Nie wiem do konca dlaczego, ale tak jest.
    Cytat Zamieszczone przez odie
    Na czwórce takoż i na dodatek grill też. I schodki są widoczne na krawędzi maski nad światłami
    Pozwolę sobie przytoczyć to, co już napisałem wcześniej na temat nr4

Cytat Zamieszczone przez kozak
    Od razu mówię, że 4 praktycznie w ogóle nie było ostrzone - te artefakty/zniekształcenia to zasługa kochanego G :/
    Następnym razem będę się bardziej pilnował Krew mnie zalewała tu przy obróbce - z G*a złoto ciężko uzyskać. Ostrzyłem lokalnie, blur-owałem krawędzie itp. Za dużo roboty, nie podoba mi się to...
    Chwilowo robię sobie przerwę na czas matury - najbliższy rajd na którym się zjawię (a raczej chciałbym) to Rajd Polski...
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

Ostrzyłem lokalnie, blur-owałem krawędzie itp. Za dużo roboty, nie podoba mi się to...Polski...
    Ja tam używając G stosowałem prostą procedurę: USM + zmiejszenie + zwykły Sharpen, tylko GIMPowy, czyli taki, którym da się sterować.

Chwilowo robię sobie przerwę na czas matury - najbliższy rajd na którym się zjawię (a raczej chciałbym) to Rajd Polski...
    Powodzenia! I do zobaczenia na Polskim.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów