Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Testy były chyba robione na jpegach. Panasonic słabo sobie radzi w jpegach, więc działając w RAW należy się spodziewać lepszych wyników, szczególnie w dziedzinie szczegółowość na wysokim ISO.

150 fotek z włączoną stabilizacją w korpusie, to typowa choroba wieku dziecięcego, należy pamiętać że GX7 to pierwsza puszka Panasonika ze stabilizacją w korpusie. Zapewne pierwszy upgrade software poprawi ten parametr. A jak nie poprawi, to pewnie cena spadnie, z czego się będę cieszył bo ostrzę sobie zęby na GX7.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    cena spadnie, z czego się będę cieszył bo ostrzę sobie zęby na GX7.
    Jakos w ogole mnie ten parat nie zachwyca, nie ma nic nadzwyczajnego do zaoferowania, co by bylo adekwatne do jego ceny, jedynie co, to video jest niezle i duzo przyciskow i krecidelek.. totez ladnie wyglada i ma fajny ruchomy wizjer.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Jakos w ogole mnie ten parat nie zachwyca ...
    Jakoś w ogóle mnie ta wypowiedź nie zadziwia.

... nie ma nic nadzwyczajnego do zaoferowania, co by bylo adekwatne do jego ceny ...
    Dokładnie to samo można powiedzieć w odniesieniu do wszystkich innych produktów foto ... a jednak znajdują swoich nabywców.

Np. GX7 interesuje mnie bo:
    - mam nieco akcesorów kompatybilnych z m43 (lampy, obiektywy ...)
    - ma wizjer (gibany), lampę, sanki na lampę zew., gibany LCD (niewiele innych modeli to ma jednocześnie - chyba jedynie NEX6/7 (tyle, że nie mają gibanego EVF))
    - będzie miał zapewne niezły AF i tryb video - jak to bywa w Panasonikach
    - jakość fotek na podstawie pierwszych porównań jest porównywalna z OMD, NEX, Fuji X
    - podoba mi się design

ale pod uwagę biorę również zakup E-P5 lub nowego OMD E-M1.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 24-08-2013 o 20:35

Domyślnie

Po pożegnaniu D3, właśnie zamówiłem DMC-GX7 łącznie (póki co) z obiektywem Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S. (OEM)
    MarcinWilk

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

No to jestem ciekaw pierwszej opinii...

A możesz (tak z ciekawości) napisać, co znaczy pożegnanie D3? Rozumiem że się przesiadłeś... Czy po prostu sprzedałeś jedno z posiadanych body....
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    A możesz (tak z ciekawości) napisać, co znaczy pożegnanie D3? Rozumiem że się przesiadłeś... Czy po prostu sprzedałeś jedno z posiadanych body....
    Sprzedałem D3, bo nie chciało mi się już łazić z takim klocem, zwłaszcza, że nie planuję już póki co robić komercji.
    Na razie zostawiłem sobie jeszcze kompletną szklarnię od 14 do 200 f/2.8 & f/1.4, ale jak przypasuje mi 4/3 to i ją pogonię.
    MarcinWilk

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To jak już będziesz miał sprzęt, pokaż jak wygląda zestaw z tym szkiełkiem...
    Wygląda na fajny zestaw, tylko trochę swoją drogą musiałeś za ten komplecik zapłacić.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Wygląda na fajny zestaw, tylko trochę swoją drogą musiałeś za ten komplecik zapłacić.
    W sumie za aparat, szkło i szybką kartę 32GB - równowartość używanego body D3
    MarcinWilk

Domyślnie

mswilk, jakby co chętnie pogadam o m4/3 na priv, bo ja też jakiś czas temu wszedłem w ten system. Aczkolwiek z G6 oraz Panasem 20/1.7, Olkiem 45/1.8 i kitem 14-42PZ... Aczkolwiek ja głównie do filmu, niz do zdjęć. Tu nadal zostaję z N

Domyślnie

Ostatnio w sklepie widziałem GX7 z 12-35 za jakieś 5000PLN z niewielkim ogonkiem (no niech będzie średni ogonek).

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów