W dniu wczorajszym wracałem z przełęczy pod Chłopkiem, tak wyglądał rejon Morskiego Oka, większość turystów tu kończy swoją przygodę z górami, inni muszą przejść tędy aby zacząć przygodę z górami.
Szukaj
W dniu wczorajszym wracałem z przełęczy pod Chłopkiem, tak wyglądał rejon Morskiego Oka, większość turystów tu kończy swoją przygodę z górami, inni muszą przejść tędy aby zacząć przygodę z górami.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Ty to chyba przejdziesz całe tatry w tym rokunie chodzi Ci się źle w taką pogode?
No to chyba dawno w górach nie byłeś a może i nigdy
Nawet na Orlej teraz jest tłok.
Powtarzam - zwyczaj pozdrawiania się na szlaku, o tej porze roku w Tatrach to jest karykatura, i wygląda komicznie.
Proponuję odejść na chwilę od słownika ort. i połazić po Tatrach. Przecież, chwilami tam jest teraz gorzej niż w Krakowie na Floriańskiej, nigdy nie zrozumiem po co ci ludzie mówią mi cześć?
Gwarantuje, że po 158 razie trafi Cię szlag
Popieram kolegę z kilku postów wyżej. Dla mnie Tatry o tej porze roku też już nie istnieją. Jesienią, a zwłaszcza zimą jest inaczej i faktycznie innych ludzi można spotkać. Dawniej zimy nie znosiłem, teraz jakoś polubiłem i chyba ona mnie
Cóż - tylko 1/5 Tatr jest polska, to za mało na 38 mln ludzi![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-08-2013 o 15:54 Powód: Ci-----------------ci
No cóż, tak się złożyło że w tym roku byłem już pięć razy w Tatrach, w tym cztery wyjazdy jednodniowe.
Na przełęcz pod Chłopkiem szło się nie najlepiej, dokuczał upał, w tym dniu padł podobno rekord upału w Zakopanem, ruch na szlaku znikomy, około 10 osób minęliśmy w drodze powrotnej, w górę tylko trzy osoby przed nami.
Od dziesięciu lat jeżdżę w Tatry, całych nie przeszedłem i chyba nigdy mi się to nie uda, z górami tak jest że wciągają człowieka jak narkotyk, każdy wyjazd jest inny, z każdego szczytu widać coś nowego.
Jeśli kogoś zraża tłok w okresie wakacyjnym proponuję Tatry słowackie, szlaki nie zatłoczone a widoki również wspaniałe, druga sprawa, jeśli chcemy uniknąć tłoku trzeba wcześnie rano wychodzić i unikać szlaków popularnych.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Jutro chyba wybiorę się na Ornakprzy okazji pomyslę o błyszczu i bystrej jak pogoda pozwoli. Czy ten szlak jest bardzo oblegany(pomijając dolinę Kościeliską) ?
dlugi czas nie bylem w Zakopanem wiec tym razem postanowilem z druga polowa wybrac sie wlasnie tam. chcemy chodzic, duzo chodzic i glownie na zdjecia. jakie trasy mozecie polecic? do zakopca jedziemy za dwa tygodnie.
Po prostu nie jeden "kark" lub paniusia na szpilkach by nie zaszła nawet 2km z 8 do Moka, bo by ich nogi bolały. I tym lepiej, do Moka by trafiali "normalniejsi" a nie pseudo turyści.
A co do pozdrawiania, to jak chodzę sam to często robię wyliczankę, pozdrowi nie pozdrowi, czasem sam się pomylę w ocenie tychże osób na plus lub minus. Jeśli idzie "prawdziwy turysta" na moje oko, to miło powiedzieć Dzień dobry i usłyszeć to samo albo nawet zagadać, tak miałem zimą ostatnio nad smreczyńskim stawem... Prawie zwątpiłem że z kimś pogadam a tu proszę, pozdrowienie, wskazówki co do pogody, tras, pobytu, jednym słowem miło....
Skontaktuj się z nami