Close

Strona 8 z 41 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Od 09.09 będę w Tatrach, zobaczę jak będzie.... Czy ktoś chce się dołączyć do 1 dniowych eskapad ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Eeee, właściwie tłumy są tylko podczas wakacji i długich weekendów, i wtedy nie jadę w Tatry.
    W pozostałe okresy nawet jak są ludzie to nie są to ludzie z przypadku, a wiedzą po co poszli w góry, więc da się z nimi pogadać i pośmiać potem w schroniskach.
    W sezonie, w schroniskach, też jest sporo fajnych ludzi. "Stonka", w przeważającej większości, znika wieczorem, kierując się na Zakopane i okolice
    Ja niestety mam okazję wyjeżdżać praktycznie tylko w czasie wakacji i długich weekendów. Tryb pracy i odległość robią swoje.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

W sezonie, w schroniskach, też jest sporo fajnych ludzi.
    Np ja. Khem khem..
    Ale tak serio, to całkowicie się zgadzam - nie mam problemu, żeby w sezonie porozmawiać sobie fajnie z ludźmi, nawet na turystycznych "niskich" miejscach w stylu Wielkiej Polany, Przysłopu, Sarniej, Czarnego Stawu, czy Goryczkowych.
    Gorzej jest w okolicy Kasprowego, można powiedzieć, że negatywna energia promieniuje od górnej stacji kolejki, głównie w stronę Świnicy i Murowańca. Mimo wszystko nie nastawiałbym się na to, że każdy spotkany to "stonka" która tylko zaśmieca Tatry i psuje mi odpoczynek - to niszczy urlop. Chociaż, z drugiej strony, trochę "szowinizmu wysokościowego" ( im wyżej, tym lepsze traktowanie innych ) chyba nie zaszkodzi
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2013 o 11:18 Powód: pis. (Ja--->ja, nazwy geograficzne)
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Mimo wszystko nie nastawiałbym się na to, że każdy spotkany to "stonka" która tylko zaśmieca Tatry i psuje mi odpoczynek - to niszczy urlop. Chociaż, z drugiej strony, trochę "szowinizmu wysokościowego" ( im wyżej, tym lepsze traktowanie innych ) chyba nie zaszkodzi
    No tak, trochę niesprawiedliwy jestem i nie powinienem generalizować, w każdym razie wiadomo o jaki typ "stonki" mi chodzi Ale zauważalne jest zjawisko, że im wyżej jesteś lub na trudniejszym szlaku, tym częściej ludzie na szlaku pozdrawiają się.

A Kasprowy to faktycznie emanuje jakąś negatywną mocą. Leźliśmy raz w październiku, w czasie koszmarnego wiatru od Czerwonych Wierchów. Brody i wąsy pokryte soplami lodu, woda zamarzła w manierkach. Doszliśmy do schroniska, znaleźliśmy jakieś miejsce, przycupnęliśmy i robimy sobie herbatę. W pewnym momencie wjeżdża kolejka, wysypuje się tłum różnej maści "ziomów" (wiecie, łyse, z grubym karkiem, ubrani na sportowo). Popatrzyli się dookoła i rzucili komentarz" "Do dupy tu, nawet nie ma porządnego sklepu czy pizzerii". Pokręcili się jeszcze chwilę, ponarzekali głośno (używając typowych w Polsce znaków przestankowych), wsiedli do wagonika i pojechali na dół. My ruszyliśmy dalej...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2013 o 13:44 Powód: lit.
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Talking

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    ... wysypuje się tłum różnej maści "ziomów" (wiecie, łyse, z grubym karkiem, ubrani na sportowo). Popatrzyli się dookoła i rzucili komentarz" "Do dupy tu, nawet nie ma porządnego sklepu czy pizzerii". Pokręcili się jeszcze chwilę, ponarzekali głośno (używając typowych w Polsce znaków przestankowych), wsiedli do wagonika i pojechali na dół. My ruszyliśmy dalej...
    Powinieneś być zadowolony, że nie zostali dłużej
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoora Zobacz posta
    Powinieneś być zadowolony, że nie zostali dłużej

I tak sam dość szybko się zmyłem dalej w trasę, więc zbyt długo bym tego towarzystwa nie znosił.

Jeszcze przypominam sobie jedną, osobliwą sytuację z tego roku. W Morskim, w maju, jakiś "karczek" ze złotym łańcuchem postanowił pochwalić się pływaniem w oblodzonym jeziorze. Wskoczył sobie do Morskiego Oka, popływał, wlazł na lód, pomachał i wrócił na brzeg. Wszystko ku uciesze zgromadzonej gawiedzi. Jakby nie patrzeć, troszkę wiocha...
    | DA | WWW | Blog |

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nic mnie nie wkurza bardziej, niż to cholerne "cześć" od uczestników wycieczek szkolnych czy innych tego typu
    Przecież ten zwyczaj wywodzi się z czasów, gdy mało kto chodził po górach, a spotkanie z innym człowiekiem, to było może nie tyle szczęście, ale na pewno coś wyjątkowego.
    Centralnie mnie rozwala od środka jak idę na Rysy czy Czerwone i po jakieś 278 razy na godzinę mówię "cześć"

Domyślnie

Ja tam lubię, ale wysoko w trasie, gdzie za dużo ludzi nie ma. Zawsze można zagadać, popytać o warunki na szlaku, w schronisku itp. Czasem można nawet poszlifować obcy język Ale faktycznie, na uczęszczanych szlakach tego się już nie robi.

Zauważyłem jednak, że podobny zwyczaj kultywowany jest też w innych górach, nawet w Pd-Wsch. Azji.
    | DA | WWW | Blog |

Domyślnie

Panikujecie, od grzecznego odezwania się jeszcze nikt nie umarł.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

MOko to ja się staram omijać jak najszerszym łukiem, bo to co się tam wyprawia, to już nawet turystyką nie można nazwać.
    Ja wiem, że ludzie przyjeżdzają z całej Polski, ba nawet i Europy żeby zobaczyć to piękne miejsce, niestety w wielu przypadkach zapominaja, że trzeba zabrać ze sobą jakąś kulturę osobistą. Wyrzucanie śmieci, poprzyklejanie wlepki(Dziwi mnie tylko, że najczęscię spotykam wlepki fanów Wisły). Jaki jest sens jakiegoś osła, który napisze lub wyryje na drzewie JA TU BYŁEM z datą i godzina lub popisze sprayem(chodźby jak ostatnio kibice), tak samo jest z zachowaniem ludzi, krzyki, śpiewy, jak by szli na jakąś impreze. Czasem siedze i obserwuje zachowanie ludzi i tak sie zastanawiam, jaki mają cel idąc na szlak, po co im to, bo wielu z nich nawet nie zachowuje się tak, jak by chcieli poczuć piękno natury. Nie wiem, może dla zdjęcia na facebook'a z napisem "byłam/em na Moku,oczywiście nie pisząc już ze było się tak strudzonym wycieczką, że aż musiało się jechać koniem.
    Może faktycznie gdyby zlikwidowali konie i ludzie chodziliby na nogach, to wtedy zaczęliby inaczej patrzeć na to piękne miejsce, które tak zostało zniszczone przez człowieka.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Strona 8 z 41 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów