Wystarczy zlikwidować wożenie ludzi do MOKa, na pewno się zmieni na lepsze.
Szukaj
Wystarczy zlikwidować wożenie ludzi do MOKa, na pewno się zmieni na lepsze.
Kilka lat temu. Zejście (a w zasadzie jego początek) z Orlej do Zmarzłego Stawu żlebem Kulczyńskiego tuż przy Czarnych Ścianach. Idzie chłopak z dziewczyną. On w butach typu "adidaski". Ona rzuca zakrętami i zapowiada, że dopiero pokaże "chłystkowi" jak zejdą na dół. Na nogach damskie buciki typu czółenka w ostatnim stadium rozpadu czyli ledwie trzymające się stopy. Poszli dalej w strone Granatow. Nic im pewnie się nie stało. W kronice TOPR z tego dnia nie bylo zadnej interwencji. Na Orla konie ich nie wywiozly.
Sorki ale zniknely mi polskie fonty. Musze pogrzebac w ustawieniach.
Yoora
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
No, nie mówię bo nie bywam już w Tatrach polskich od czerwca do sierpnia
"Piękny i ważny"- no, to wystarczy za komentarz. Tylko....po co w ogóle z tej Warszawy wyjeżdżałeś
?
Taniej byłoby przejść się po Nowym Świecie - a i "cześć" by tak samo debilnie brzmiało
Zazdroszczę cierpliwości, bo szlaków górskich jakoś nie![]()
No więc udało się mnie dziś przejśc Ornak, Błyszcza i Bystrą. Nie przypuszczałem, że to może być trasa tak wymagająca kondycyjnie. Widoki super i co najważniejsze na Bystrej siedzieliśmy tylko my, wiec można było się delektować ciszą i szumem wiatru
Jak by się ktoś wybierał na ten szlak, to służe pomocą
Takie pytanko - nie było jakiegoś forumowicza od nas na tym szlaku? Spotkałem pana z D600, ale gdy już zobaczyłem lornetkę z Nikona, to uznałem, że to na pewno jakiś fan tej firmy![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-08-2013 o 08:41
Takie są widoki w drodze na Bystrą
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234331
Ostatnio edytowane przez bajcy ; 12-08-2013 o 22:30
A ja jeszcze o pozdrawianiu, jakieś dwa tygodnie temu byłem z rodziną na szlaku z Kasprowego pod Giewont. Po raz pierwszy na szlaku w Tatrach była ze mną moja 6 letnia córka. Powiedziałem jej aby przechodzącym turystom mówiła "dzień dobry" co ochoczo czyniła - nie wszyscy jej odpowiadali. W pewnym momencie powiedziała coś w stylu - że niektórzy z tych ludzi to nie mają rodziców. Zapytałem dlaczego tak sądzi ? A ona na to że gdyby mieli to by ich nauczyli kultury. Ot takie sobie rozumowanie małego dziecka.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-08-2013 o 15:11 Powód: orto.
totalna amatorka
+1 dla Twojej córeczki![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Przy okazji - "cześć" skierowane przez dziecko do dorosłego będzie często odbierane jako nieuprzejme, i słusznie.
Z drugiej strony - z niezrozumiałych dla mnie przyczyn wielu dorosłych nie powie do dziecka "dzień dobry", a jedynie np. "cześć".
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-08-2013 o 15:15
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami